CSKA klubas oficialiai paskelbė, kad sukrito rankomis su 27-erių metų 191 cm ūgio snaiperiu Alleriku Freemanu, šį sezoną nesulaikomai rungtyniavusiu Turkijos krepšinio čempionate.

Amerikietis atstovavo „Bursaspor“ komandai ir šį sezoną Turkijos lygoje per rungtynes vidutiniškai pelnė po 20,5 taško, realizuodamas net 49 proc. tritaškių metimų ir pridėdamas po 3,5 rezultatyvaus perdavimo per mačą. Turkijos čempionate A. Freemanas buvo pats rezultatyviausias šio sezono krepšininkas.

Ryškus amerikietis buvo ir Europos taurėje, kur per rungtynes vidutiniškai pelnė po 19,6 taško ir komandos draugams asistavo po 2,8 karto.

„Krepšininkas mūsų komandai pridės meistriškumo puolime. Jis geba pats susikurti progas metimams, tačiau randa ir laisvus komandos draugus, kuriems sėkmingai dalija perdavimus. Žaidėjas brandaus amžiaus, turi Eurolygos patirties žaisdamas ASVEL ekipoje. Žinoma, jis supranta, kad CSKA komandoje yra didelė konkurencija, tačiau aš manau, kad sveika konkurencija tik padės mums“, – teigė CSKA treneris Dimitrios Itoudis.

Prieš persikraustydamas iš Turkijos į Rusiją A. Freemanas yra atstovavęs Vengrijos ir Kinijos ekipoms, taip pat minėtajam Vilerbano ASVEL klubui Prancūzijoje.

Su CSKA amerikietis sudarė iki šio sezono pabaigos galiosiančią sutartį.

Primename, kad naujus žaidėjus Eurolygoje klubai gali registruoti iki vasario 23 dienos.

CSKA komanda gynėjų pozicijoje turi Iffe Lundbergą, Marių Grigonį, Aleksejų Švedą, Ivaną Uchovą, Danielį Hackettą ir Aleksandrą Chomenką. Neatmetamas variantas, kad Maskvos klubas ieškos pastiprinimo ir kitose pozicijose.

Šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje CSKA (13/8) užima penktąją vietą tarp 18 ekipų. VTB Vieningoje lygoje Maskvos komanda (9/3) yra antra tarp 12 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)