Jordi Bertomeu pasiūlymas ir mūsų sprendimas jį palaikyti – priverstinis, tačiau neišvengiamas koronaviruso pandemijos sąlygomis. Labai svarbu, kad klubai tam pritarė, liekame drauge ir toliau vystome mūsų lygą. Visus du mėnesius bendravome su Eurolyga ir labai vertiname visas pastangas, skirtas įvairiems sezono pratęsimo scenarijams išanalizuoti“, – kalbėjo A. Vatutinas.

CSKA klubo vadovas sakė, kad visi dabar išgyvena sunkų laiką, nes skirtingose šalyse skirtinga COVID-19 situacija.

„Mes esame atsakingi už pagrindinius varžybų dalyvius – žaidėjus. Jie kovoja ant parketo, kuria šou ir yra mūsų turnyro veidas. Svarbiausia – garantuoti jų saugumą. Sezono pratęsimas reikštų pernelyg daug organizacinių problemų, riziką dėl sveikatos ir finansinę atsakomybę, jei užkratas imtų plisti“, – teigė A. Vatutinas.

Ir tęsė: „Gelbėdami šį sezoną rizikuotume prarasti kitą. Prieš mus iškilo daug rimtesni iššūkiai – rinkos svyravimai, ekonominė krizė, rungtynių organizavimas be žiūrovų. Reikės daug ką apgalvoti televizijos transliacijose, sugalvoti, kaip neprarasti savo žiūrovus. Geriau nusileisti mūšyje, bet laimėti karą“.

Andrejus Vatutinas

„Barcelona“ klubo generalinis vadybininkas Nacho Rodriguezas tvirtino, kad katalonai buvo nusiteikę baigti sezoną liepą.

„Barselonos komandos noras buvo žaisti ir baigti sezoną liepos mėnesį, todėl dvi savaites treniravomės ir ruošėmės reguliariojo sezono pabaigai, – leidiniui „Marca“ sakė N. Rodriguezas. – Tačiau išanalizavę koronaviruso situaciją skirtingose šalyse supratome, kad negalime garantuoti saugumo žaidėjams ir klubo personalui. Todėl, kaip ir visi Eurolygos klubai, pritarėme sprendimui nutraukti varžybas“.

Primename, kad kovo 12 d. baiminantis užkrato plitimo rizikos Eurolygos reguliarusis sezonas buvo sustabdytas likus 6 turams iki finišo.

18 komandų turnyro lentelėje Kauno „Žalgiris“ tuo metu užėmė devintą vietą (12/16) ir siekė kelialapio į ketvirtfinalį, o viršūnę okupavusi buvo Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) komanda (24/4).

Kelis mėnesius sekusi pandemijos raidą ir ieškojusi galimybių sezono tęsiniui, Eurolyga ruošė planą liepos 4-26 dienomis užbaigti varžybas visoms ekipoms susirinkus į vieną miestą. Tarp pretendentų surengti baigiamąjį turnyrą buvo ir Kaunas.

Vis dėlto tokiam sumanymui priešinosi Eurolygos žaidėjų asociacija, nuogąstavusi tiek dėl nenuslopusio koronaviruso pavojaus, tiek dėl pernelyg trumpo pasiruošimo keliamos traumų rizikos.

Sezono atnaujinimui nepritarė ir dalis iš 11 ilgalaikes Eurolygos licencijas turinčių klubų.

Pirmadienį nuotoliniu būdu posėdžiavę Eurolygos klubai ir turnyro vadovybė galiausiai pasiryžo dėti tašką. Atšauktas ir likęs Europos taurės varžybų sezonas.

Nei Eurolygos, nei Europos taurės turnyro nugalėtojai nebus skelbiami.

Kartu pranešta, jog visi 18 Eurolygos klubų bei ketvirtfinalius pasiekę Europos taurės varžybų dalyviai išsaugos savo vietas ir kitame sezone, kuris prasidės spalio 1 d.

Oficialiame pranešime Eurolyga nurodė, jog sprendimas priimtas atsižvelgiant į saugumo iššūkius, nelygias galimybes komandos pasiruošti baigiamajai sezono fazei, kelionių suvaržymus ir traumų riziką.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)