Ketvirtą ketvirtį „Mavericks“ pirmavo beveik 30 taškų. L. Odomui skyrė nesportinę pražangą už tai, kad trenkėsi į Dirką Nowitzki, šiam kertant vidurio liniją. Vos po minutės A. Bynumą pašalino iš aikštelės, nes šis tyčia trenkė alkūne Jose Juanui Bareai į šonkaulius, kai jis norėjo mesti iš po krepšio.

Atkrintamosios varžybos „Lakers“ baigėsi gėdingai nesėkmingai, vieną po kito patyrus keturis pralaimėjimus. Iš pradžių A. Bynumas atskleidė, kad „Lakers“ turi „pasitikėjimo problemų“ rūbinėje, paskui Roną Artestą diskvalifikavo trečioms serijos rungtynėms už nesportinę pražangą antrojo mačo paskutinėmis sekundėmis, nes jis smogė į veidą J. J. Bareai. Trečiose rungtynėse Ph. Jacksonas neslėpė nepasitenkinimo Pau Gasolio žaidimu – per pertraukėlę šaukė ant ispano puolėjo ir kumščiavo jį į krūtinę.

Per ketvirtas rungtynes komanda kovojo tik vieną kėlinį – tada Kobe Bryantas pataikė pirmus šešis iš aštuonių metimų.

Per 30 antrojo kėlinio sekundžių Jasonas Terry pelnė vieną iš devynių tritaškių (pakartotas NBA atkrintamųjų varžybų rekordas) ir tolimų metimų liūtis prasidėjo. Vien per antrą kėlinį J. Terry pelnė penkis tritaškius, Peja Stojakovičius iš viso pataikė šešis metimus nuo tritaškio linijos iš tiek pat mestų, o visa Dalaso ekipa – net 20 tolimų šūvių (taip pat pakartojo NBA rekordą).

Ph. Jacksonas, 11-ą kartų tapęs NBA čempionu, tvirtino, kad pasibaigus šiam sezonui baigs trenerio darbą.

„Man nepatiko, kaip mūsų krepšininkai baigė sezoną, tai buvo žlugimas. Labiausiai mus sužlugdė J. J. Barea. Atvirai kalbant, džiaugiuosi, kad baigiasi sezonas. Žinojau, kad laimėti čempionatą triskart iš eilės – didžiulis iššūkis komandai, tai didžiulė fizinė, dvasinė ir emocinė įtampa. Su šiuo iššūkiu nesusidorojome“, – teigė Ph. Jacksonas.

Pasibaigus atkrintamosios varžyboms „Lakers“ teks susirasti naują trenerį ir galbūt per mainus įsigyti iš Orlando „Magic“ komandos Dwightą Howardą. Daugelis NBA galvoja, kad D. Howardas 2012 m. nebepasirašys sutarties ir taps laisvai samdomu žaidėju, o „Magic“ nenorės prarasti geriausio vidurio puolėjo ir manais nieko negauti, kaip atsitiko 1996 m. – tada Shaquille’as O’Nealas perėjo į „Lakers“, o „Magic“ prasidėjo nuosmukis, kuris truko 10 metų.

65-erių metų Ph. Jacksono žodžiais, kad jis baigs trenerio karjerą, tikiu, bet taip pat žinau, kad gali persigalvoti. Tokiu atveju jam tiktų treniruoti vienintelę komandą, kurioje ir pats yra žaidęs, – Niujorko „Knicks“.

Šiuo metu „Knicks“ treniruoja Mike’as D’Antoni. Pagal sutartį, šie metai jam paskutiniai, jei „Knicks“ komandai sezonas bus nesėkmingas, sutarties su juo gali ir nebepratęsti. O Ph. Jacksonas tebesaugo šiltus prisiminimus apie „Madison Square Garden“ areną, į kurią važinėdavo dviračiu, kai „Knicks“ paskutinį kartą tapo NBA čempione 1973 m.

„Tikiuosi ir noriu, kad tai būtų paskutinės rungtynės man, kaip treneriui. Kaip yra pasakęs Richardas Nixonas, daugiau nebebus ko plūsti“, – teigė Ph. Jacksonas, paklaustas, ar tikrai baigia trenerio karjerą.

Pamatysime, kaip viskas susiklostys.

Kitų trijų pusfinalių rezultatai:

Majamio „Heat“ ir Bostono „Celtics“. „Heat“ pirmauja rezultatu 2–1.

Trečiosios serijos rungtynės vyko Bostone. „Celtics“ puikiai sužaidė namų aikštelėje. Geriausiai pasirodė Rajonas Rondo. Trečiame kėlinyje, kai dviejų taškų deficitas virto 10-ies taškų persvara, jį tyčia pastūmė Dwyane’as Wade’as ir krepšininkui išniro kairės rankos alkūnė.

„Iš pradžių (medikai) sakė – išniro, nebegalės žaisti. Po pusės minutės per pasitarimą žiūriu – prie manęs ateina R. Rondo. Atrodė, jis nusiteikęs žaisti“, – pasakojo „Celtics“ treneris Docas Riversas.

Likusią rungtynių dalį R. Rondo žaidė tik su dešine ranka, ir vis tiek vieną kartą įdėjo į krepšį iš viršaus, dalyvavo keliose atakose, atlikdamas rezultatyvius perdavimus, ir perėmė vieną labai svarbų kamuolį. „Celtics“ stengėsi nepralaimėti rungtynių, nes serijoje atsiliekant 0–3 tokio deficito nė viena komanda NBA istorijoje nepanaikino per 99 bandymus.

Kevinas Garnettas dominavo sunkiųjų krašto puolėjų dvikovoje, pelnęs 28 taškus ir atkovojęs 18 kamuolių, o jo oponentas Chrisas Boshas tesurinko 6 taškus ir sugriebė 5 kamuolius.

„Norime įveikti čempionę, tai viena iš sunkiausių kolektyvinių užduočių, – pabrėžė „Heat“ treneris Ericas Spoelstra. – Jei norime pasieksti tai, ką užsibrėžėme, turėsime nugalėti varžovus, kai jie žaidžia geriausią savo žaidimą.“

Ketvirtos serijos rungtynės vyks pirmadienį vakare.

Čikagos „Bulls“ ir Atlantos „Hawks“. Santykis lygus – 2–2.

Praėjusią savaitę Derrickas Rose’as buvo išrinktas naudingiausiu sezono NBA žaidėju. Regis, pelnytai gavo šį titulą. Tiesa, žmonės pamiršta, kad vertingiausio žaidėjo titulas skiriamas už rezultatus per reguliarųjį sezoną, o ne per atkrintamąsias varžybas.

Per pirmas dvejas rungtynes D. Rose’o žaidimo nepavadintum net vidutiniu – abejose rungtynėse jis atakavo po 27 kartus, taiklus buvo tik 21 metimas, o iš 15 tritaškių 12 buvo nesėkmingi. Tiesa, trečiose serijos rungtynėse „Hawks“ namų aikštelėje jis vėl pasidarė panašus į žaidėją, kuris pastaruosius penkis mėnesius dominavo prieš varžovus – pelnė 44 taškus (iš 27-ių metimų buvo taiklūs 16-a, o iš 7 metimų nuo tritaškio linijos taiklūs buvo 4).

„Po 49 sekundžių paprašiau pirmos pertraukėlės, nes pamačiau, su kokia energija „Bulls“ žaidžia, – pasakojo „Hawks“ treneris Larry Drew. – Supratau, kad atsidūrėme bėdoje. Buvo akivaizdu, kad mano komanda nesistengia. Atvirai sakant, tai labai liūdino – dar nepraėjo nė minutė rungtynių, o jau stinga pastangų. Kažkas buvo negerai.“

„Bulls“ gynyba leido „Hawks“ pelnyti tik 73 ir 82 taškus atitinkamai antrose ir trečiose rungtynėse, o pirmose praleido 103-is.

Sekmadienį vyko ketvirtosios serijos rungtynės, kurioje „Hawks“ savo aikštelėje išlygino serijos santykį, kai mačą užbaigė spurtu 16:4. D. Rose'as spurto pradžioje dukart prametė ir dukart iš eilės suklydo.

Memfio „Grizzlies“ ir Oklahomos „Thunder“. „Grizzlies“ pirmauja rezultatu 2–1.

Trečiose rungtynėse „Grizzlies“ išleido geriausiai atkrintamosiose varžybose besiginantį žaidėją ir išsikapanojo iš 16 taškų duobės bei per pratęsimą iškovojo pergalę 101–93.

Ketvirtame kėlinyje likus 7 min. 45 sek. į aikštelę grįžo Tony Allenas. Tuo metu Kevinas Durantas buvo pelnęs 22 taškus, „Thunder“ pirmavo 11 taškų. Baigiantis rungtynėms K. Durantas tebeturėjo 22 taškus. Jam buvo sunku vien gauti kamuolį, jau nekalbant apie produktyvesnį žaidimą.

T. Allenas privertė K. Durantą du kartus prarasti kamuolį jį perduodant. Kai K. Durantas sugaudavo kamuolį, T. Allenas jau būdavo prilipęs prie jo, neužkibdavo ant apgaulingų mėginimų pašokdinti ir priversdavo mesti sudėtingus metimus apsisukant. K. Duranto statistiniai duomenys lemiamomis akimirkomis: 0 iš 7 metimų, nė vieno baudos metimo, ir nė vieno rezultatyvaus perdavimo, išskyrus vieną nereikšmingą likus 15-ai pratęsimo sekundžių.

„Ištvermė ir sunkus darbas“, – teigė T. Allenas. Šis jo posakis išpopuliarėjo, jį netgi atspaudė ant marškinėlių.

Ketvirtosios serijos rungtynės vyks pirmadienį vakare.

Trumpai apie autorių

Chrisas Sheridanas NBA temomis rašo pastaruosius 16 metų. Šiuo metu jis yra vieno didžiausių JAV sporto žiniasklaidos kanalų ESPN apžvalgininkas NBA ir tarptautinio krepšinio temomis.

Atsiliepimus autoriui galima rašyti:

http://twitter.com/CSheridanESPN arba elektroniniu paštu chrissheridannba@gmail.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją