2010/2011 metų sezoną „Žalgiris“ pradėjo trimis pergalėmis iš keturių ir grupių etape pirmojo rato finiše namuose priėmė tuo metu Sergio Scariolo treniruojamą „Chimki“.

Žalgiriečiai lapkričio 18-osios vakarą namuose sirgaliams dovanojo pergalę 73:65 (22:19, 16:14, 16:21, 19:11) ir pirmąjį varžybų ratą baigė A grupės viršūnėje kartu su Tel Avivo „Maccabi“.

Pripažinsiu, kad tai specifinis jausmas ir specifinė pergalė, ypač nugalint „Žalgirį“, kuris buvo, yra ir bus mano miesto komanda. Apima jaudulys.
Rimas Kurtinaitis

Į pergalę Aco Petrovičiaus vadovaujamus žalgiriečius vedė Dainius Šalenga – 11 taškų, naudingai žaidė ir dabartiniai „Žalgirio“ senbuviai – Paulius Jankūnas pelnė 8 taškus, lemiamame kėlinyje du tritaškius smeige Artūras Milaknis – 6 taškai.

Tačiau tiek atsakomojoje kovoje Rusijoje, tiek dar kituose keturiuose mačuose pergales skynė „Chimki“ ekipa.

Apkarto ir Šaro pirma viešnagė į Rusiją jam jau užėmus „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio postą.

2016-ųjų sausio 29 dieną dar Rimo Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“ namuose svečius iš Kauno sutalžė net 111:80.

„Pripažinsiu, kad tai specifinis jausmas ir specifinė pergalė, ypač nugalint „Žalgirį“, kuris buvo, yra ir bus mano miesto komanda. Apima jaudulys“, – po mačo pažymėjo R. Kurtinaitis.

Iniciatyvą Rimo auklėtiniai šiose rungtynėse perėmė mačui įpusėjus ir savo gniaužtų neatleido iki pat paskutinių sekundžių. Praktiškai su finalo sirena tarsi galutinai žalgiriečius žlugdantį tritaškį iš aikštės krašto pataikė Jegoras Vialcevas, o „Chimkų“ komanda pelniusi 111 taškų pasiekė savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą.

„Sveikinu Chimkų komandą ir trenerį Kurtinaitį su puikiu pasirodymu. Neveikė niekas, ką buvome susitarę prieš rungtynes. Visiškai nesugebėjome kontroliuoti žaidimo puolime“, – pripažino Š. Jasikevičius, kurio komanda tą sykį stulbinančiai prastai metė dvitaškius metimus 13/42 (vos 30 proc.).

Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas

„Kaip treneris, aš privalau prisiimti atsakomybę dėl tokio prasto komandos pasirodymo. Kitą kartą privalome sužaisti kur kas geriau“, – nelinksmai po skaudžios nesėkmės kalbėjo Šaras.

„Žalgiriui“ tą sezoną kovo pabaigoje nepavyko atsirevanšuoti R. Kurtinaitį 2016-ųjų kovą atleidusiam „Chimki“ klubui (71:76), abu mačus Kauno ekipa pralaimėjo ir praėjusiame sezone.

Dabartinė situacija

Žalgiriečiai po skaudaus ir apmaudaus pralaimėjimo Maskvos CSKA ekipai trečiadienį dabar užima 9 vietą – 3 pergalės ir 5 pralaimėjimai. Kauniečiai šį sezoną namie dar nelaimėjo nė vieno Eurolygos mačo.

„Chimki“ sąskaitoje – vos 2 pergalės. Pamaskvio klubas rikiuojasi 11-tas. Rusijos komanda nugalėjo vienus turnyro autsaiderių Las Palmo „Herbalife“ ir Podgoricos „Budučnost“.

Šeimininkams tikriausiai reikės rimtai paprakaituoti, kad pristabdytų priešininkų lyderį Aleksejų Švedą. Jis vidutiniškai pelno net po 25,3 taško ir yra akivaizdžiai rezultatyviausias turnyro žaidėjas. Šį sezoną rusas neblogai meta tritaškius (41,4 proc.).

Be to, jis atlieka po 7 rezultatyvius perdavimus (3 vieta lygoje). A. Švedas sukaupia po 25 naudingumo balus. Tai geriausias rodiklis tarp visų krepšininkų. „Chimki“ gynėjas pirmauja ir pagal išprovokuotas pražangas (vid. 6,4). Tiesa, jis dažniausiai klysta Eurolygoje (vid. 4,1). Pamaskvio klubui atstovauja buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Dee Bostas. Jis įmeta 8,3 taško.

„Žalgiris“ gerokai lenkia varžovus pagal atkovotus kamuolius – atitinkamai 33,6 ir 29,6. Šioje statistikos kategorijoje Georgio Bartzoko auklėtiniai užima priešpaskutinę vietą. Kauniečiai pelno daugiau nei trimis taškais daugiau nei oponentai – 83,4 ir 80,1.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmauja lygoje pagal išprovokuotas pražangas, o „Chimki“ šioje srityje yra vieni iš autsaiderių – 24,0 ir 17,2. Tiesa, Rusijos ekipa rečiau klysta – padaro tik po 10,6 klaidos. Tai antras geriausias rezultatas turnyre. „Žalgirio“ krepšininkai klysta po 13 kartų per mačą.

„TOP Sport“ analitikas Giedrius Brazaitis „Žalgirio“ ir „Chimki“ šio vakaro akistatoje favoritą įvardina Kauno komandą. „Žalgirio“ pergalė (įskaitant ir pratęsimo galimybę) vertinama 67 proc. Net 86 proc. „TOP Sport“ klientai tiki pirma žaliai baltų pergale namuose.

Rungtynių pradžia Kaune – 19:45 val.

„Žalgirio“ ir „Chimki“ akistatos Eurolygoje (data, rungtynės, rezultatas):

2018.02.09Žalgiris – Chimki74:84
2017.10.20Chimki – Žalgiris85:77
2016.03.25Žalgiris – Chimki71:76
2016.01.29Chimki – Žalgiris111:80
2010.12.23Chimki – Žalgiris93:89
2010.11.18Žalgiris – Chimki73:65

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)