„Padėtis siaubinga, sezonas labai labai blogas. Visiems ši situacija netikėta. Niekas negalėjo prognozuoti tokių rezultatų, niekas to nelaukė. Dabar bandome koreguoti situaciją, tačiau akivaizdu, kad daug momentų praleista pro akis, viskas jau nuėjo per toli“, – gana mįslingai kalbėjo D. Golubkovas.

„Kodėl viskas taip atsitiko, turiu savo matymo rakursą. Tačiau šia tema kiek per anksti diskutuoti. Dabar užduotis ta, kad komanda prisimintų, jog jai svarbiausia – sportas, pergalės, visų jėgų atidavimas aikštėje. Tik tokiu būdu galima pasiekti rezultatų.

Eurolygoje viskas nuėjo jau per toli, o VTB Vieningoje lygoje kovosime, badysime išnaudoti tai, ką turime. Dabar ant mūsų pečių guli didelė atsakomybė prieš tuos, kurie mus myli: prieš sirglius, rėmėjus, visus, kurie palaiko. Ir tai – didžiulis spaudimas“, – klubo prezidento žodžius „Twitter“ socialiniame tinkle perdavė žurnalistas Semionas Galkevičius.

D. Golubkovas pažymėjo, kad bent jau kol kas daugiau permainų trenerių štabe neturėtų būti, tačiau komandos sudėtyje pasikeitimų yra – „Chimki“ gretose neliks aukštaūgio Grego Monroe, su kuriuo vykdomas „skyrybų procesas“.

„Daug klausimų ir treneriams, ir žaidėjams. Pas mus nėra idealių. Dabar iškelta užduotis sukaupti jėgas ir išsikapanoti iš šitos duobės.

Pakeitėme du trečdalius trenerių štabo, kol kas liksime esama sudėtimi. Stumdyti šaškes galima visada, ir, jūs žinote, tai dažnai darėme ankstesniais sezonais. Dabar reikia dar kartą išmėginti visas galimybes. Žinoma, žmonės lemia viską – toks jau yra krepšinis. Visi žaidėjai lieka sudėtyje, tačiau peržiūrime kai kuriuos kontraktus. Jei sąžiningai – G. Monroe kontraktą“, – neslėpė klubo vadovas.

Primename, kad R. Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ ekipa antradienio vakarą Eurolygoje patyrė jau aštuntą pralaimėjimą paeiliui – 88:105 namie nusileido Pirėjo „Olympiakos“. R. Kurtinaičio po šių rungtynių išsakytas mintis galite paskaityti čia.

Šiuo metu lietuvio vadovaujama ekipa Eurolygoje vos su dviem pergalėmis tvirtai remiasi į turnyro lentelės dugną.

Klubo gerbėjų nedžiugina ir „Chimki“ pozicijos VTB lygoje, ekipa su 4 pergalėmis ir 5 nesėkmėmis rikiuojasi vos 8-oje vietoje.

Gruodžio pradžioje klube netrūko pokyčių trenerių štabe: Rusiją paliko trys čia dirbę specialistai iš Lietuvos – ilgametis R. Kurtinaičio pagalbininkas Robertas Kuncaitis, stratego sūnus Giedrius Kurtinaitis ir fizinio rengimo ekspertas Evaldas Kandradavičius.

Dar vienas Chimkuose dirbęs lietuvis Aurimas Jasilionis liko vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio asistentu. Kitu asistentu oficialiai paskirtas rusas Andrejus Malcevas.

Be to, gruodžio pirmoje pusėje klubą papildė Aleksandras Trifunovičius, 53-ejų specialistas iš Serbijos tapo dar vienu R. Kurtinaičio pagalbininku.

Pažymėtina, kad pirmąsias rungtynes 2021-aisiais Maskvos srities ekipa žais ne kur kitur, o Kaune. Čia sausio 8-ąją laukia pirmasis reguliariojo sezono antro rato susitikimas su ant bangos esančiu „Žalgiriu“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)