Iki gegužės 31-osios „Chimki“ turėjo pateikti paraišką dėl dalyvavimo kito sezono VTB Vieningosios lygos turnyre, tačiau to nepadarė. Klubo vadovybė iki šiol nėra suformavusi ir patvirtinusi savo biudžeto.

VTB lygos vadovybė padarė išimtį ir „Chimki“ paraiškos laukia vėliausiai iki rytojaus, birželio 3-iosios. Visi kiti 12-a iš 13-os šiame sezone VTB čempionate dalyvavusių klubų paraiškas kitam sezonui yra padavę.

Kaip gegužės viduryje skelbė Rusijos žiniasklaida, „Chimki“ turi didelių finansinių sunkumų – po audito klubui apskritai gali būti iškelta bankroto byla. Klubo skolos, iš kurių dalį sudaro įsiskolinimai žaidėjams, siekia mažiausiai 3 mln. eurų.

Neatmestinas variantas, kad „Chimki“ bankroto atveju Pamaskvėje bus įkurtas naujas klubas, žaisiantis kurioje nors žemesnėje Rusijos lygoje.

Šį sezoną „Chimki“ Eurolygoje iškovojo vos 4 pergales ir patyrė 30 pralaimėjimų. Maskvos srities komandai nepavyko sužibėti ir VTB Vieningosios lygos varžybose. Ketvirtfinalyje „Chimki“ serijoje iki dviejų pergalių 0-2 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipai su Mindaugu Kuzminsku ir Mantu Kalniečiu.

„Chimki“ sezono metu atsisveikino ne tik su treneriu Rimu Kurtinaičiu ir keliais jo asistentais, bet ir su didžiąja dalimi legionierių krepšininkų. Vienintelis klube iki sezono pabaigos išdirbęs lietuvis buvo Aurimas Jasilionis, likęs trenerių štabe.

Per savo istoriją „Chimki“ klubas du kartus tapo Europos taurės laimėtoju, kartą triumfavo ir VTB lygoje. Šioje komandoje 2009-2010 metais rungtyniavo Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas, joje treneriais dirbo Kęstutis Kemzūra ir R. Kurtinaitis.

Šio sezono VTB lygoje finalo kovos dar neprasidėjo. Finalo serija tarp Maskvos CSKA ir Kazanės UNIKS startuos birželio 5-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)