Treneris Georgios Bartzokas nesuprato, kodėl paskutinės, lemiamos šeimininkų atakos metu teisėjai sustabdė laiką ir neįskaitė per kelias sekundes trukusios greitos atakos metu Charleso Jenkinso pelnytų taškų.

Iki mačo pabaigos buvo likusios vos 5 sek., kai Cory Higginsas sudėtingu dvitaškiu išvedė CSKA į priekį – 89:88.

Netrukus „Chimki“ iš užribio išsimetė kamuolį ir į priekį pabėgęs Charlesas Jenkinsas, tiksint paskutinėms sekundėms, pelnė lengvus taškus iš po krepšio.

Tačiau arbitrai metimo neįskaitė, nes ant parketo turėjo išbėgti „Chimki“ gynėjas Tyleris Honeycuttas.

Greta aikštės „Chimki“ strategas Georgios Bartzokas apeliavo į tokį sprendimą priėmusius teisėjus, kilo sumaištis.

Visgi taškai nebuvo įskaityti, o paskutinei šeimininkų atakai buvo skirtos 5,7 sekundės, tačiau per jas nepavyko „Chimki“ surengti sėkmingo išpuolio.

Kyla klausimų, kodėl buvo manyta, jog „Chimki“ vis dar norėjo keitimo.

Esminis klausimas yra ar „Chimki“ strategas spėjo atšaukti keitimą laiku, ar sekretoriatas padarė grubią klaidą.

„Švedas turėjo keturias asmenines pražangas ir norėjau į aikštę išleisti T. Honeycuttą, pasiunčiau jį sekretoriato link, į žaidėjų keitimo zoną. Bet prametė (Gillas Anthony) antrą baudos metimą ir paprasčiausiai nebegalėjau atlikti to keitimo, Honeycuttas grįžo ant atsarginių suolo, o mes buvome priversti mačą tęsti su aikštėje buvusiu penketu.

Tada Higginsas pataikė sudėtingą metimą, mes atsakėme greita kotrataka. Bet nesuprantu, kodėl buvo reikalaujama mūsų tuo metu atlikti keitimą. Jis nebeturėjo prasmės.

Belieka pasveikinti CSKA su pergale ir palinkėti sėkmės Finalo ketverte“, – po rungtynių kalbėjo G. Bartzokas.

Khimki Vs CSKA.

Increíble lo que ha pasado en el último minuto... pic.twitter.com/Hy65YIgovE— Aarón Morales (@Aaron_Morales_) April 27, 2018


Šeimininkų paskutiniajame mače neišgelbėjo net įspūdingas Aleksejaus Švedo šou. 8 tritaškius įmetęs gynėjas pelnė 36 taškus ir pagerino Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą.

CSKA į finalo ketverto turnyrą pateko septintą kartą iš eilės bei 15-ąjį kartą per pastaruosius 16 metų. Pusfinalyje rusai surems ginklus su Madrido „Real“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)