Visgi, pasaulyje keičiantis situacijai ir JAV griežtinant sąlygas norintiems grįžti tautiečiams, „Chimki“ negalėjo stabdyti ir laikyti klube amerikiečių.

Klubo vadovas Pavelas Astachovas teigė, kad legionieriai iš JAV turi teisę nuspręsti, ar nori likti Rusijoje, ar keliauti namo.

„Situacija komplikuota. JAV paskelbė pareiškimą, kad visi amerikiečiai turėtų kuo greičiau grįžti į šalį. Likti Europoje – rizika nežinant, kada jie turės galimybę grįžti į JAV.

Aišku, aš, kaip klubo vadovas, negaliu uždrausti JAV piliečiams grįžti namo. Taip, jie turi sutartis su klubu, bet tai būtų nelaisvė“, – Rusijos žiniasklaidai kalbėjo P. Astachovas.

VTB Vieningoji lyga nukelta iki balandžio 10 dienos, Eurolyga – iki balandžio 11 d.

„Chimki“ VTB lygoje pirmauja, Eurolygoje po 28 turų užima 7-ą vietą.

„Aš žaidėjus įspėjau, kad jei turnyrai bus atnaujinti balandžio viduryje, jie turės grįžti ir laikytis kontrakto sąlygų.

Jie turi tai suprasti. Per artimiausias kelias dienas žinosime, kas lieka, o kas išvyksta namo“, – teigė „Chimki“ vadovas.

Klubui atstovauja amerikiečiai Thomas Robinsonas, Chrisas Krameris, Devinas Bookeris, Anthony Gillas ir Jeremy Evansas.

Savo legionierius yra paleidęs Kauno „Žalgiris“, Pirėjo „Olympiakos“, Vilerbano ASVEL, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Berlyno ALBA.


Prieš daugiau nei savaitę Delfi interviu Rimas Kurtinaitis teigė, kad komandoje tvyro ramybė.

„Nei vienas iš žaidėjų nepareiškė noro palikti komandą. Mačiau, buvęs „Ryto“ žaidėjas Davidas Loganas savavališkai pabėgo iš Italijos, yra kitų amerikiečių kitose valstybėse, kurie nori grįžti namo. Mūsų klube nieko panašaus nėra, nėra jokių požymių, kad kažkas norėtų išvykti. Visi laukiame, žinome, ką norime pasiekti, visus metus lipdėme tą komandą, ne tik ant parketo žaidimo prasme, bet ir psichologiškai.

Tikimės, kad viskas bus gerai. Žinoma, ta pertrauka sujauks viską, sunku bus kalbėti apie kažkokią sportinę formą. Manau, oficialiai žvelgiant, šiuo metu Rusija yra viena saugesnių šalių likti, nes problemų yra ir JAV, ir Kanadoje, nekalbu apie Europą“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)