Tokio sprendimo motyvus pakomentavo klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas, patvirtinęs, kad į vyriausiojo „Chimki“ trenerio postą yra paskiriamas R. Kurtinaičio asistentu kurį laiką dirbęs rusas Andrejus Malcevas.

„Visi tie, kurie myli ir palaiko „Chimki“ ne vienus metus – sirgaliai, rėmėjai, partneriai – nesitikėjo, kad mes atsidursime tokioje sudėtingoje situacijoje ir mūsų komanda demonstruos tokius prastus rezultatus.

Mes labai vertinome R. Kurtinaičio indėlį į klubo plėtrą, su juo susiję geriausi mūsų klubo istorijos puslapiai. Tačiau dabartinėje padėtyje kito varianto mes nebeturėjome. Mes priėmėme sprendimą atleisti Rimą ir į vyriausiojo trenerio pareigas paskirti Andrejų Malcevą.

Tai geras krepšinio specialistas iš Rusijos, jis turi ir vyriausiojo trenerio darbo patirties, ir daug titulų su jaunimo komandomis, yra susipažinęs su geriausių Europos krepšinio specialistų darbo metodika. Įvertinę visus „už“ ir „prieš“ mes nusprendėme suteikti jam galimybę ir užimti komandos stratego pareigas“, – naujienoje, kurioje skelbiama apie R. Kurtinaičio atleidimą, klubas cituoja P. Astachovą.

Kol kas klubas nekonkretizuoja, kas dirbs A. Malcevo asistentais, tačiau jais turėtų likti serbas Aleksandras Trifunovičius ir lietuvis Aurimas Jasilionis.

Rimas Kurtinaitis "Chimki" klubo stratego poste

Šį sezoną R. Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“ ekipa laimėjo vos 7 iš 30 rungtynių, kurias žaidė Eurolygoje ir VTB Vieningoje lygoje.

Ypač prastai didžiulį biudžetą surinkusi „Chimki“ komanda atrodė elitiniame Eurolygos turnyre, kur per 20 susitikimų pasiekė vos 2 pergales ir murkdėsi turnyro lentelės dugne.

Galutinai klubo vadovų kantrybės taurę perpildė ketvirtadienį Stambule patirtas pralaimėjimas „Anadolu Efes“ krepšininkams. Absoliučiai bejėgiškai atrodę svečiai mačą pralaimėjo 39 taškų skirtumu (60:99) – tai pats didžiausias „Chimki“ pralaimėjimas per visą komandos dalyvavimo Eurolygoje istoriją. Tai buvo 12 ekipos pralaimėjimas turnyre paeiliui.

"Chimki" pralaimėjimų serija Eurolygoje

Apskritai „Chimki“ Eurolygoje žemiau kur pulti šį sezoną jau nebeturėjo. Jeigu savo pralaimėjimų serijos pradžioje R. Kurtinaičio auklėtiniai dar dažnokai kibdavo į atlapus varžovams, paskutiniai rezultatai kalba patys už save.

Iš paskutinių ketverių rungtynių kiek rimčiau pakovoti pavyko tik su „Barcelona“, kuriai pralaimėta 12 taškų. Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams „Chimki“ nusileido 17, Kauno „Žalgiriui“ – 27, o „Anadolu Efes” – 39 taškų skirtumu.

Teisybės dėlei reikia pridurti, kad sezono pradžioje Chimkų komanda tapo nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių ir koronaviruso pandemijos auka.

Virusui įsisukus į kolektyvą, R. Kurtinaitis kovas Eurolygoje tęsė su nedidele grupele žaidėjų ir rungtynių neperkėlinėjo, ką vėliau daryti ėmė kitos komandos, pasirėmusios atnaujintu Eurolygos reglamentu.

R. Kurtinaitis „Chimki“ vadovavo nuo 2019-ųjų sausio, kai komandos vairą perėmė iš graiko Georgio Bartzoko.

Apskritai tai buvo antras lietuvio vadovavimo „Chimki“ komandai etapas. Pirmasis iš jų prasidėjo dar 2011-aisiais ir tęsėsi iki 2016-ųjų, kol treneris buvo atleistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)