Lemiamos septintos rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Marijampolėje.

Pirmoje rungtynių dalyje prametęs abu savo metimus, M. Stašys pirmą kartą pasižymėjo tik 29-ą rungtynių minutę, kai pataikė tritaškį. Netrukus jis įmetė dar vieną ir jo atstovaujama komanda pirmavo 50:46.

M. Stašio tritaškis ketvirto kėlinio viduryje išvedė šeimininkus į priekį (65:64), o netrukus Džiugas Slavinskas įmetė 4 baudas iš eilės ir šeimininkai nutolo 69:64.

Antanas Udras dvitaškiu sušvelnino atsilikimą iki vieno metimo, bet M. Stašys, likus žaisti 1 minutę ir 38 sekundes, pelnė dar du taškus – 71:66.

Dvi A. Udro baudos vėl priartino svečius, bet kamuolį puolime atkovojęs Edvinas Alunderis išprovokavo pražangą ir pataikė abi baudas – 73:68.

Netrukus buvo dar vienas išbandymas A. Udro nervams. Marijampolės klubo aukštaūgis buvo šiukščiai sustabdytas po krepšiu, o prie baudų metimų linijos atsistojęs vilnietis neklydo – 70:73. Visgi netrukus tuo pačiu atsakė ir M. Stašys, taip padidindamas skirtumą (75:70).

Sūduviečiai savo atsakymo jau nesurengė, o pranašumą išsaugoję klaipėdiečiai triumfavo ir, išlyginę serijos rezultatą, vyks į Marijampolę kovoti dėl titulo.

„Su treneriu kalbėjome, kad pirmoje pusėje žaisiu mažiau, kad antroje pusėje turėčiau daugiau energijos. Žaisti po 35 minutes tokiu tempu, kas antrą dieną yra labai sunku, – po dvikovos sakė M. Stašys. – Pagudravome, žaisdavau prieš aukštesnį varžovą ir aštrindavau žaidimą. Sumečiau savo metimus, pajutau, kad galiu patraukti komandą, komandos draugai manęs ieškojo, ir viskas sukrito.“

„Sūduva-Mantinga“ strigo pirmoje mačo dalyje ir, pataikiusi vos 8 metimus iš 30, įpusėjus dvikovai atsiliko 25:36. Šeimininkai vienu metu pirmavo 14 taškų persvara (36:22) ir labiau nutolti nesugebėjo tik kelias atakas paeiliui pabaigę netaikliais metimais.

Situacija kardinaliai pasikeitė trečiame kėlinyje. Jį „Sūduvos-Mantingos“ atstovai Evaldas Šaulys ir Tautvydas Kliučinykas pradėjo tritaškiais ir nesužaidus nė minutės privertė Rytį Vaišvilą prašyti minutės pertraukėlės, nes šeimininkų persvara sumenko iki 36:31.

Pertraukėlė nelabai ką pakeitė ir po jos marijampoliečiai tęsė spurtą, kol galiausiai T. Kliučinyko tritaškis nuo lentos išvedė svečius į priekį 43:40. Tai vainikavo „Sūduvos-Mantingos“ spurtą 18:4.

Netrukus du iš eilės taiklūs klaipėdiečių metimai grąžino juos į kovą ir iki pat mačo pabaigos buvo kovojama taškas į tašką.

„Prieš rungtynes pasakiau vyrams, kad nesvarbu, kaip žaidžiame, bet mes žaidžiame paskutines rungtynes savo salėje. Paprašiau atiduoti visą širdį, jie taip ir padarė“, – džiaugėsi klaipėdiečių treneris Rytis Vaišvila.

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Mindaugas Stašys 24, Viktoras Chodosovskis 14, Edvinas Alunderis 11 (12 atk. kam.), Deividas Anužis 10 taškų.

„Sūduva-Mantinga“: Tautvydas Kliučinykas 16, Antanas Udras 13, Darius Griškėnas 11 Evaldas Šaulys 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją