„Gudeli, švęsk su žaliai baltais“, – tokiu užrašu ant transparanto „Lietuvos ryto“ fanai pasitiko klubo vadovą D. Gudelį.

Jie buvo nepatenkinti tuo, kad su jaunimo iškovota taure klubo generalinis direktorius lankėsi komandą palaikiusių gerbėjų tribūnoje, kurioje netrūko „Žalgirio“ aistruolių. Pastarieji sekmadienį finalo įtemptoje rungtynių pabaigoje šūksniais skatino vilniečius.

Primename, kad po „Lietuvos ryto“ jaunimo pergalės prieš Madrido „Real“ bendraamžių ekipą, sostinės klubo vadovas užsiminė vakare keliausiantis į „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ rungtynes.

„Labai džiaugiuosi, kad neturime legionierių ir su Lietuvos krepšininkais galime pasiekti gerą rezultatą, – teigė D. Gudelis. – Svarbiausia, kad mes čia atstovaujame Lietuvai ir vakare eisime į pusfinalio rungtynes su „Fenerbahče“. Neabejoju, kam bus skirti aplodismentai.“

Tiesa, tiesiai paklaustas, ar sirgs už „Žalgirį“, D. Gudelis nuo atsakymo išsisuko. „Už Lietuvą, už Lietuvą“, – keletą sykių kartojo pašnekovas.

„B Tribūna“ sekmadienį po finalo rungtynių savo įraše citavo mačo didvyriu tapusį Deividą Sirvydį, kuris po rungtynių dėkojo komandos sirgaliams už besąlygišką palaikymą.

„Kaip malonu, kai mūsų klube atsiranda žmogus, kuris nebando įtikti žaliai-baltai manijai“, – pabrėžė „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

Primename, kad Eurolygos jaunimo turnyro finale vilniečiai finale 76:71 įveikė Romos „Stellazzurra“ (Italija) ekipą ir laimėjo aštuonių komandų varžybas Belgrade (Serbija).

„Lietuvos ryto“ bei „Stellazzurra“ komandos šiemet jau sykį tarpusavyje žaidė atrankos turnyre Kaune, o tą kartą vilniečiai varžovus nušlavė 76:55.

Šį kartą aikštėje vyko itin atkakli kova iki pat paskutinės minutės, o pergalę išplėšė įspūdingas Deivido Sirvydžio tolimas metimas.

Buvusio krepšininko Virginijaus Sirvydžio sūnus Deividas pelnė net 18 taškų, o rezultatyviausias sostinės komandoje buvo 16-metis Marekas Blaževičius. Vidurio puolėjas pelnė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Vilniečiai pagrindiniame turnyre Belgrade grupės varžybose 103:65 sutriuškino Belgrado „Mega Bemax“, 70:66 palaužė „Real“ ir 80:53 nušlavė Paryžiaus CFBB.

Vilniaus klubo jaunimo komanda Eurolygos turnyrą laimėjo antrą kartą. Pirmą sykį pergalė iškovota 2012 metais.

Du kartus (2003 ir 2007 metais) finale triumfavo ir „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai. Praėjusiais metais sėkmė nusišypsojo Paryžiaus CFBB komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)