Lietuvos čempionė „Ryto“ komanda turnyrą pradės H grupėje, kurioje žais su Atėnų „Peristeri“ (Graikija), „Bnei Herzilya“ (Izraelis) ir Tenerifės „Lenovo“ (Ispanija) komandomis.

„Lenovo“ ekipa gins šiemet iškovotą turnyro trofėjų.

Galima prisiminti, kad „Ryto“ ekipa 2021-2022 m. sezone savo pasirodymą baigė antrame grupių varžybų etape, kuriame du sykius turėjo pripažinti ir „Lenovo“ pranašumą.

„Į Čempionų lygos grupę gavome kelias pažįstamas komandas, tačiau vasara tik įpusėjo ir bendras komandų komplektacijos vaizdas bus aiškus tik sezono pradžioje, – dėstė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas. – Žinoma, kad mūsų laukia rimtas iššūkis.

Čempionų lygos trofėjų iškovojusi „Lenovo“ įrodė, kad turi reikiamą patirtį eiti toli kiekvieną sezoną. „Peristeri“ turi naują trenerį, kuris buria ambicingą komandą. O „Bnei Herzliya“ pademonstravo įspūdingus rezultatus praėjusiais metais, bet juos reikės rodyti ir kitą sezoną, tad su nekantrumu laukiame Čempionų lygos pradžios.“

Reguliariajame Čempionų lygos sezone ekipos kovos 8 pogrupiuose po 4 komandas. Geriausiai grupėje pasirodžiusi ekipa iš karto pateks į „TOP 16“ etapą, o antrą ir trečią vietas užėmusios komandos kausis įkrintamųjų turnyre dėl šanso patekti tarp 16 stipriausių klubų.

Čempionų lygos reguliaraus sezono pradžia numatoma spalio 4 dieną.

Savo ruožtu „Šiaulių“ komanda pasirodymą Čempionų lygoje pradės nuo atkrintamųjų varžybų – ketvirtfinalio etapo, kuriame susitiks su Nyderlandų čempione Hertogenboso „Heroes Den Bosh“ komanda. Pergalės šiame etape atveju, pusfinalyje šiauliečiai žaistų su Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ekipa, vėliau dar tektų kovoti finaliniame atrankos varžybų etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją