Pergalę išvykoje 78:77 (18:20, 17:21, 23:18, 20:18) pasiekė Graikijos čempionai – lemiamą tritaškį likus žaisti 0,3 sek. nuo lentos pataikė Nickas Calathesas.

Didžiąją mačo dalį komandos žengė koja kojon, tačiau ketvirtajam kėliniui baigiantis CSKA įgijo 7 taškų persvarą – 67:74.

Visgi „Panathinaikos“ ginklų nesudėjo. Deshaunas Thomasas pelnė 6 taškus iš eilės ir išlygino rezultatą, o paskutinėmis sekundėmis CSKA sukūrė tobulą šansą N. Calathesui.

Likus žaisti 9 sek. Willas Clyburnas pataikė tik 1 baudą iš dviejų (75:77) ir paliko laiko paskutinei „Panathinaikos“ atakai, kurią sėkmingai užbaigė niekieno nedengiamas N. Calathesas, pataikydamas rezultatą persvėrusį tritaškį.

Iš viso įžaidėjas šiose rungtynėse pelnė 11 taškų (1/3 dvit., 2/6 trti., 3/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

D. Thomaso sąskaitoje 12, Jameso Gisto – 11 taškų.

Lukas Lekavičius žaidė 9 min., per kurias pelnė 5 taškus.

CSKA ekipai 23 taškus surinko lemiamomis akimirkomis pradingęs Sergio Rodriguezas, 14 taškų pelnė Cory Higginsas.

CSKA komanda jau anksčiau buvo užsitikrinusi vietą ketvirtfinalyje, o „Panathinaikos“ gerokai pagerino savo galimybes taip pat kovoti dėl vietos aštuntuke.

Graikams pavyko pergale pralenkti po 12 laimėjimų savo sąskaitoje turinčias Miuncheno „Bayern“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipas, o 12-oje pozicijoje esantį „Žalgirį“ Atėnų komanda toliau lenkia dviem pergalėmis.

Pažymėtina, kad „Panathinaikos“ tapo antra komanda, šį sezoną įveikusia CSKA Maskvoje ir pirma, laimėjusia abi tarpusavio akistatas su „armiečiais“.

Turnyro lentelė po 26 turų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)