Praėjusiame sezone abi komandos krito varžybų ketvirtfinalyje, bet „Lokomotiv“, kitaip nei „Rytas“, savo biudžeto ir apetito tikrai nemažino.

Vasarą pasikvietę strategą iš Italijos Lucą Banchi ir septynis naujus krepšininkus su klube anksčiau jau žaidusiu M. Kalniečiu priešakyje, Krasnodaro klubo vadovai vėl taikosi į titulą, kurį vienintelį sykį yra pelnę 2013 metais.

„Ryto“ vairininkas D. Adomaitis apie pirmuosius varžovus tarptautinėje arenoje atsiliepė labai pagarbiai.

„Patyrę, aukšto lygio žaidėjai, už kiekvieną klaidą gynyboje baudžiantys labai skaudžiai. Reikės labai geros koncentracijos ginantis. Didžiausia problema, jog talento „Lokomotiv“ turi tiek daug, kad gali žaisti įvairiai: turi labai stiprų perimetrą, kur įspūdingą formą demonstruoja Dmitrijus Kulaginas, Vitalijų Fridzoną visi žino. O po krepšiu labai gerą įspūdį palieka Johnny O'Bryantas. Galima vardinti ir toliau. Patys žinote Kalną (M. Kalnietį – Krepšinis.lt) – jis gali sukurti 30 taškų komandai, ką ir padarė kai kuriose draugiškose rungtynėse. Laukia tikrai rimtas iššūkis“, – kalbėjo specialistas.

Kitaip nei Lietuvos vicečempionams, Rusijos klubui mačas „Siemens“ arenoje bus ne tik tarptautinio, bet ir apskritai oficialaus sezono pradžia – VTB Vieningoje lygoje „Lokomotiv“ dar nesužaidė nė rungtynių.

Pasak D. Adomaičio, nors draugiškuose susitikimuose rusai demonstravo solidžią sportinę formą, psichologiškai atsakingų dvikovų skonio šį rudenį dar nepajutusiems varžovams gali būti sunkiau nei šeimininkams.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir „Lokomotiv“ vyks antradienį, nuo 19 val. B grupėje taip pat kovos „Limoges“ (Prancūzija), Belgrado „Partizan“ (Serbija), Bursos „Tofaš“ (Turkija) ir Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).

– Kurį „Lokomotiv“ krepšininkas svarbiausia priversti jaustis nepatogiai aikštėje, kad varžovų žaidimas išsiderintų? – Krepšinis.lt paklausė D. Adomaičio

– Vieno „išjungti“ neužteks, tikrai neužteks. Aišku, kai kurie išsiskiria: tarp aukštaūgių – J. O'Bryantas, tarp kitų – labai gerai kaip kūrėjas atrodo Kalnas, o D. Kulaginas ir V. Fridzonas baudžia taškais. Dar yra taškų rinkėjas Willas Cummingsas, su kuriuo „Lokomotiv“ žymiai greičiau pereina į puolimą, nes jis pirmiausia pats nori pelnyti taškus.

– VTB Vieningoje lygoje Krasnodaro klubas dar nestartavo. Ar tai gali suteikti pranašumą „Rytui“, sužaidusiam jau tris oficialius mačus?

– Jie žaidė daug draugiškų rungtynių turnyruose Turkijoje, matosi, kad įgavo gerą žaidimo ritmą. Mums dėl to gal kažkiek sunkiau, nes neturime visos statistikos, kita vertus, visas tas rungtynes matėme. Tikėkimės, kad kažkokį psichologinį spaudimą dėl pirmo oficialaus mačo sezone jie patirs.

– Kaip vertinate savo paties komandos sezono startą?

– Manau, kiekvienose rungtynėse einame į priekį. Faktas, kad turime savo problemų, kurias privalome eliminuoti. Bet žaidėjai dirba gerai, įsiklauso į informaciją, kurią gauna per vaizdo peržiūras. Tai yra svarbiausia.

Manau, nėra ko skųstis. Esame visi sveiki, gerai ir tai, kad per trumpą laiką sugebame apdoroti informaciją tiek gynyboje, tiek puolime. O nepatinka mūsų žaidimo banguotumas. Mes, treneriai, turime surasti optimalius penketus, kurie geriausiai tiktų vienokioje ar kitokioje situacijoje. Turime išmokti protingiau keisti ritmą. Iš kitos pusės, o kas dabar Europoje žaidžia visiškai be bangelių?

– Praėjusiame sezone komanda buvo labai priklausoma nuo Chriso Kramerio, kokią įtaką šiemet gali turėti jį pakeitęs Tu Holloway?

– Įžaidėjas visada yra viena svarbiausių arba svarbiausia komandos dalis, jos smegenys. Tiek T. Holloway, tiek Dovis Bičkauskis bus labai svarbūs. Norime, kad jis kuo greičiau įgautų gerą ritmą, gerą fizinę formą, ko jam dabar trūksta. Žinome, kokio lygio tai žaidėjas, jis tikrai gali daug mums padėti.

– Jūsų nuomone, ar Europos taurės turnyras šiame sezone bus stipresnis?

– Manau, kad lygis išliko panašus. Nors kai kurios komandos, pavyzdžiui, mūsų grupėje esantis Belgrado „Partizan“, sustiprėjo. Kiti klubai, pavyzdžiui, Malagos „Unicaja“, visada yra pretendentai į trofėjų, bet matome, kaip prastai jiems prasidėjo Ispanijos pirmenybės (pirmus du mačus pralaimėję andalūzai rikiuojasi paskutiniai – Krepšinis.lt). Dar tik sezono pradžia, todėl sunku pasakyti, kaip komandos atrodys vėliau. Kad ir tas pats „Lokomotiv“ – taip pat pretendentas laimėti Europos taurės varžybas, bet nesužaidė dar nė vienų oficialių rungtynių. Vertinti sudėtinga.

Mano nuomone, visos Ispanijos komandos bus tarp favoritų, taip pat „Lokomotiv“, Kazanės UNIKS. Visos komandos, kurios anksčiau rungtyniavo Eurolygoje, turi ambicijų ten sugrįžti.

– Neutraliems krepšinio mėgėjams bene didžiausią susidomėjimą kelia Milošą Teodosičių prisiviliojusios Bolonijos „Virtus“ galimybės.

– Tai – labai solidžiai sukomplektuota komanda, turinti daug talento. Bet, pasikartosiu, dar tik pradžia sezono. Faktas, kad jie bus vieni iš favoritų, bet jų daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)