Būtent baltarusis tapo tikru vilniečių herojumi, kai su finaline rungtynių sirena jo dvitaškis išplėšė pergalę „Rytui“ rungtynėse su ta pačia „Partizan“. Būtent ta pergalė vilniečiams atvėrė kelią į Europos taurės geriausiųjų aštuonetą.

Vis dėlto, šį vakarą „Rytas“ itin jaudintis dėl A. Parachouskio jaudintis neturėtų. Baltarusis atlieka atsarginio rolę Belgrado ekipoje, o pirmaisiais smuikais griežia tokie krepšininkai, kaip Rade Zagoracas ar Novica Veličkovičius.

Pastarieji praleido pirmąsias Europos taurės rungtynes, kurias „Partizan“ laimėjo 66:63 prieš „Umana“ ekipą, o antrose rungtynėse padėjo įveikti Bursos „Tofaš“ klubą 93:80.

R. Zagoracas pelnė net 26 taškus ir surinko net 35 naudingumo balus. Būtent jis tapo antrosios Europos taurės savaitės MVP. Jam puikiai talkino ir 15 taškų pridėjęs bei 7 atšokusius kamuolius atkovojęs N. Veličkovičius.

Būtent šį duetą gali tekti prižiūrėti Arnui Butkevičiui bei Eimantui Bendžiui, o visų rungtynių likimas ir gali priklausyti nuo abiejų ekipų lyderių duetų.

Vis dėlto, vilniečiai turi daugiau ką pasiūlyti varžovams, o taip pat gali pasigirti ir didesne patirtimi bei namų sienomis. Limože užstrigęs, tačiau LKL pirmenybėse reabilitavęs „Rytas“ yra pasiruošęs sugrįžti į pergalių kelią ir Europos taurėje.

Būtent „Ryto“ ekipa ir yra laikoma favorite mūšyje su svečiais iš Belgrado. TOPsport lažybininkai „Ryto“ šansus iškovoti pergalę vertina 55 proc., kai „Partizan“ – 45 proc. Nežymiais favoritais laikomi vilniečiai pergalę turėtų iškovoti 3-6 taškų skirtumu.

Prognozuojama, kad pirmaisiais smuikais šeimininkų ekipoje grieš jau minėtieji E. Bendžius bei A. Butkevičius, o prie šio dueto turėtų prisijungti puikią sportinę formą demonstruojantis Pako Cruzas.

Meksikietis bei „Ryto“ kapitonas E. Bendžius turėtų pelnyti po 13 taškų, kai A. Butkevičius – 9.

Prancūzijoje stringantį puolimą pademonstravęs „Rytas“ turėtų atsigauti namuose. Iki tol nė karto mažiau 85 taškų nepraleidę vilniečiai į Limožo CSP ekipos krepšį įmetė vos 61 tašką. Vis dėlto, TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad šį kartą „Rytas“ ir vėl turėtų sugrįžti į 80 taškų zoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)