Pirmąjį interviu po atleidimo praėjusį balandį N. Rodriguezas davė Katalonijos radijui.

Palikti postą buvęs ilgametis ekipos žaidėjas buvo priverstas netrukus po to, kai klubo prezidento rinkimus laimėjo Joanas Laporta. Pastarasis krepšinio reikalus patikėjo kitam „Barcelona“ simboliui Juanui Carlosui Navarro.

„Žinojau, kad taip gali atsitikti, net buvau dėl to įsitikinęs. Tačiau nors ir laukiau atleidimo, nesitikėjau, kad man nebus leista užbaigti sezono. Priežasčių jie man nenurodė, aš ir neklausiau. Suprantu, kad naujas vadovas atsiveda žmones, kuriais pasitiki, tik norėjau užbaigti pradėtą darbą“, – komentavo N. Rodriguezas.

Pernai 50-mečiui buvusiam krepšininkui pagaliau pavyko suburti čempionišką komandą: katalonai triumfavo tiek Ispanijos čempionate, tiek Karaliaus taurės turnyre. Tik Eurolygoje Š. Jasikevičiaus auklėtiniams teko susitaikyti su antrąja vieta.

„Manau, kad nuveikiau daug. Kai atvykau į klubą 2017 metais, situacija buvo visiškai kitokia nei dabar, buvo žymiai mažiau stabilumo. Dabar jau galime kalbėti tik apie rezultatus, laimei, ir jie – pozityvūs. Dėl to nėriausi iš kailio, dirbdavau nuo aštuonių ryto iki aštuonių vakaro, visur keliaudavau su komanda. Pernai jau buvo matyti, kad einame teisinga linkme, kad darbo vaisiai noksta. Tiesiog norėjau būti kartu, kai šio sezono pabaigoje atėjo laikas juos skinti“, – kalbėjo N. Rodriguezas.

Kaip žaidėjas 2003-iaisiais Eurolygą laimėjęs ispanas geriausiu savo per ketverius darbo Katalonijos sostinėje metus priimtu sprendimu laiko sutartį su Cory Higginsu.

„Pradėjau derėtis su jo agentu dar žiemą, kelis kartus buvome susitikę. Nebuvo lengva, tačiau sezonui nesibaigus jau buvome sudarę preliminarią sutartį. Tai buvo ženklas visai krepšinio rinkai, jog „Barca“ nusiteikusi vėl tapti viena geriausių Europoje. Paskui Cory pas mus atsekė ir kiti: Brandonas Daviesas, Alexas Abrinesas, Nikola Mirotičius“, – pasakojo buvęs krepšinio klubo vadovas.

Tiesa, ne visos žvaigždės išsiteko ekipoje. Palikti ją buvo priverstas Thomasas Heurtelis, kuris Š. Jasikevičiui nepasirodė reikalingas.

Gynėjas iš Prancūzijos anaiptol neišvyko tyliai.

Kūčių išvakarėse po Eurolygos rungtynių Stambule (Turkija) Th. Heurtelis buvo neįleistas į ekipos lėktuvą ir paliktas oro uoste nepaisant pasaulį kaustančios pandemijos.

Taip „Barcelona“ keršijo už žaidėjo saviveiklą rinkoje. Ispanijos klubas buvo sutaręs su Stambulo „Fenerbahče“ išmainyti jį į Š. Jasikevičiui jau pažįstamą kitą prancūzą Leo Westermanną, tuo metu pats Th. Heurtelis derėjosi su principiniu katalonų konkurentu Madrido „Real“.

„Klaida buvo apskritai vežtis jį į Turkiją. Bet to prašė jo agentas. Kai supratome, kad turėsime sumokėti kompensaciją už sutarties nutraukimą, o krepšininkas po to pereis pas tiesioginius varžovus, pasakiau, kad „Barca“ to leisti negali. Visa kita sukėlė daug triukšmo, atsidūriau taikinyje, nors iš tiesų viskas vyko kitaip nei buvo piešiama. Kitą dieną surengėme dviejų valandų susitikimą su likusia komanda, kurio metu paaiškinome žaidėjams, kas iš tiesų čia nutiko. Tai nepaprastai suvienijo visą kolektyvą“, – tikino N. Rodriguezas.

Galiausiai jis palinkėjo Š. Jasikevičiui ilgų metų ekipos stratego kėdėje.

„Tikiuosi, Šaras darbuosis klube ne mažiau nei prieš jį dirbęs Xavi Pascualis ir taip pat nuveiks daug puikių dalykų“, – vylėsi lietuvio bičiulis.

Primename, kad praėjusią vasarą Š. Jasikevičius su „Barcelona“ sudarė trejų metų trukmės sutartį. Prieš tai jis puspenktų metų vadovavo Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)