Trečiadienį vakare namuose, palaikant beveik 15 tūkst. sirgalių (14 923), „Žalgiris“ parklupdė Eurolygos ketvertuke esančią „AS Monaco“ ekipą 79:70 (28:19, 20:22, 17:12, 14:17) ir taip nutraukė šios penkių pergalių seriją bei toliau tęsia realią kovą dėl patekimo į atkrintamųjų etapą.

Patikimai „Monaco“ žvaigždę Mike'ą Jamesą gynęs ir ypač naudingai žaidęs A. Butkevičius per 27 minutes pelnė 10 taškų, išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 16 efektyvumo balų. Naudingiau žaidė tik 22 taškus pelnęs Ignas Brazdeikis.

Po vieno iš keturių likusių finalų A. Butkevičius negailėjo gerų žodžių „Žalgirio“ trenerių štabui ir komandos gynybai.

– Labai smagi pergalė, kokios mintys po rungtynių?, – rūbinėje žurnalistų buvo paklaustas A. Butkevičius.

– Pirma, tai gerai laikėmės rungtynių plano, gerai treneriai paruošė. Tas tikrai davė vaisių, leido kontroliuoti rungtynes, galbūt net visas 40 minučių. Žaidimas labai panašus į pirmą mūsų Eurolygos sezono pusę, kur viską pradėdavome nuo gynybos, būdavome agresyvūs.

Taip ir trečiadienio vakarą, pastatėme juos į nepatogias padėtis ir iš to galėjome ir užbėgti, ir, svarbiausia, apsiginti.

– Atrodo, gera žaidimo pradžia buvo pergalės pamatas, 28 pelnyti taškai pirmame kėlinyje. Kas leido taip gerai pradėti rungtynes ?

– Aišku, visada gynyba leidžia gerai pradėti žaidimą. Nuo jos tikriausiai viskas prasideda. Šiaip gerai šiandien dalinomės kamuoliu. Nežinau rezultatyvių perdavimų statistikos (18-11), bet atrodo, kamuolys visai neblogai vaikščiojo rungtynėse. Dėl to turėjome ir tokių lengvesnių prasiveržimų ir laisvesnių metimų.

– Pralaimėjote kovą dėl atšokusių kamuolių (25-37) taip suteikdami daug antrųjų šansų varžovams. Kas nepavyko šioje vietoje?

– Nemažą rungtynių dalį keitėmės ginamaisiais. Taip kažkiek prarasdavome centimetrų po krepšiais. Kartais eidavome į pagalbą nuo aukštesnių žaidėjų, tai suteikdavo jiems pranašumą atakuoti po krepšiu. Varžovai – atletiška komanda. Tai tikriausiai buvo mūsų viena didžiausių problemų rungtynėse: būtent kova po krepšiu.

Šitas mūsų žaidimo aspektas šiek tiek strigo, bet galbūt galima vieną dalyką atlikti prasčiau, jei visa kita veikia.

– Pirmą kėlinį užbaigėte įspūdingai. Likus 4 sekundėms iki kėlinio pabaigos sprintu bėgote per aikštę ir pelnėte taškus. Ar galvojote, kad spėsite?

– Iš tiesų po Achille Polonaros blokuoto metimo aš tik ties pirmu „driblingu“ dar žvilgtelėjau į laikmatį, pamačiau, kad liko truputį virš 3 sekundžių. Teoriškai tiek turėtų užtekti perbėgti aikštę ir įmesti metimą. Prisiėmiau riziką nemesti iš toli ir tai pasiteisino.

– Turbūt dėjimui būtų neužtekę laiko?

– Geras klausimas. Dėjimas kiek ilgiau užtrunka.

– Buvo kelios situacijos, kada, atrodo, galėjote susikurti ir didesnę persvarą, bet tos kelios klaidelės vis sutrukdydavo. Ko trūksta, kad tokiose situacijose galima būtų susikurti solidesnį pranašumą?

– Tikriausiai šaltesnio proto ir geresnė komunikacijos gynyboje. Šiandien irgi buvo ganėtinai nemažai nesusikalbėjimų, kas kartais mus nubausdavo. Kartais ir pasisekdavo. Negalime tikėtis, kad visas rungtynes žaisime idealiai. Būna visokių duobelių, jos atsiranda. Svarbu nepabėgdavome nuo žaidimo ir atsistatydavome.

– Kiek dabar ši pergalė nuteikia geram finišui?

– Nieko čia galvoti nereikia. Svarbu atiduoti visas jėgas, stengtis, paaukoti viską. Svarbesnių rungtynių tikriausiai šį sezoną nebebus, tad turim būti pasiruošę. Fanų ir komandos narių palaikymas turi būti aukštumoje. Tada visi mes tampame stipresni.

Po šios pergalės „Žalgiris“ pavijo 8-oje turnyro lentelės pozicijoje esančia Vitorijos „Baskonia“ ekipą (16/15). Iki reguliaraus sezono pabaigos „Žalgiriui“ liko trejos rungtynės, iš kurių net dvi namuose. Artimiausias susitikimas – namuose su „Valencia“ jau šį penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją