2015-ais metais Lietuvoje vykusiame U19 Europos krepšinio čempionate ryškiausiomis spalvomis žibėjęs ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę iki nugalėtojų pakylos atvedęs Musa į NBA lygą atvyko 2018-ais metais, kai naujokų biržoje 29-u šaukimu jį pasirinko Bruklino „Nets“.

Dvejus metus Brukline praleidęs krepšininkas „Nets“ klube viso sužaidė 49 rungtynes, kuriose pasižymėjo 4,3 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio vidurkiais. Iš žaidimo bosnis atakavo vos 38, o iš trijų taškų zonos – 23 procentų tikslumu.

Sėkmingiausias savo karjeros rungtynes pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje bosnis sužaidė Orlando burbule. 2020-ų rugpjūčio 11-ą puolėjas į Orlando „Magic“ krepšį sumetė 17 taškų ir padėjo Bruklino ekipai triumfuoti rezultatu 108:96.

Praėjusių metų lapkritį Musa buvo išmainytas į Detroito „Pistons“ ekipą, kuri žaidėją atleido dar iki 2020-21 metų NBA reguliariojo sezono pradžios. Nesulaukęs NBA ekipų dėmesio bosnis sezoną užbaigė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipoje, su kuria tapo Eurolygos čempionu.

Nors puolėjas su Turkijos klubu buvo sudaręs dvejų su puse metų trukmės sutartį, birželio pabaigoje „Anadolu Efes“ pasinaudojo galimybe nepratęsti kontrakto ir leido žaidėjui tapti laisvuoju agentu. Ketverias rungtynes Eurolygoje sužaidęs Musa jose viso aikštėje praleido 12 minučių.

Pastarąjį kartą 2018-19 metų sezone ACB pirmenybėse dalyvavęs „Rio Breogan“ klubas iki šio pasiekimo antroje Ispanijos lygoje žaidė net dvylika metų iš eilės. Pastarasis ekipos vizitas aukščiausiame divizione truko tik metus – LEB Oro pirmenybių nugalėtoja tapusi ekipa kitais metais užėmė paskutinę ACB pirmenybių vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)