„Tai sąrašas žaidėjų, kurie mums reikalingi šiuo metu kvalifikacinėms kovoms“, – teigė D. Anzulovičius.

J grupės dugne esanti Kroatijos rinktinė privalo laimėti būsimas dvejas rungtynes, jei nori išsaugoti šansus prasibrauti į 2019 metų pasaulio čempionatą Kinijoje.

Kroatijos rinktinės 15 pakviestų žaidėjų sąrašas: Mate Kalajzčičius, Martinas Junakovičius, Toni Katičius, Domagojus Bosnjakas, Karlo Zganecas, Jakovas Mustapičius, Josipas Bilinovačas, Marinas Rožičius, Luka Božičius, Domagojus Vukovičius, Luka Babičius, Miro Bilanas, Tomislavas Zubčičius, Hrvoje Peričius, Marjanas Cakarunas.

Atrodo, D. Adomaitį, kuris taip pat yra ir Vilniaus „Ryto“ strategas, tokia situacija tenkina. Treneris trečiadienį kalbėjo apie tai, kad būtų laimingesnis, jei R. Stipčevičius per atrankos „langą“ liktų sostinėje ir padirbėtų su naujaisiais komandos draugais fizinio rengimo treniruotėse.

„Dėl Roko dar yra klausimų. Jis ką tik prisijungė prie komandos ir dar nėra tokios formos, kokios norėtų būti pats ir kokios norime mes“, – sakė D. Adomaitis. Gynėjas iki šiol žaidė keturiuose iš aštuonių atrankos mačų.

Lietuvos rinktinė į pirmą treniruotę bursis lapkričio 26 dieną, tačiau jau dabar aišku, kad dalis žaidėjų vėluos. Lapkričio 29 diną lietuviai Brešoje susitiks su Italija, o gruodžio 2 dieną Vilniuje priims Kroatiją.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Kroatijoje lietuviai įveikė NBA žvaigždėmis pasistiprinusius varžovus 84:83.

Tiesioginės reikšmės likusios kvalifikacijos akistatos Lietuvos rinktinei nebeturi, kadangi pasaulio čempionato burtų krepšeliai bus sudaromi atsižvelgiant ne į vietą atrankos grupėse, o pagal Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reitingą bei geografinius kriterijus.

Lietuvos rinktinė yra viena iš trijų Europos komandų, iki šiol laimėjusių visas aštuonerias rungtynes. Nesėkmių dar nepatyrė Vokietija ir Graikija.

Be šių komandų, kelialapį į kitais metais Kinijoje vyksiančias planetos pirmenybes taip pat jau užsitikrino čekai.

Atrankos varžybos finišuos paskutiniais dviem turais ateinantį vasarį. Į pasaulio čempionatą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva880+16316
2.Italija862+9414
3.Lenkija844+1212
4.Vengrija844+212
5.Nyderlandai835+111
6.Kroatija835+611
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)