Rungtynėse dėl trečios vietos ir 5 tūkstančiais didesnio piniginio prizo aštresni buvo panevėžiečių ginklai – 91:88.

Pastaruosius du sezonus lietkabeliečiai grūmėsi KMT turnyro finale ir abu kartus nusileido tituluotajam Kauno „Žalgiriui“. Šiemet šalies vicečempionai žaliai-baltiems rezultatu 67:77 nusileido pusfinalyje.

Tuo metu kito pusfinalio favoritu laikytas „Rytas“ nelauktai 86:92 krito prieš Jonavos „CBet“ pajėgas. Vilniečiams, kaip ir šeštadienį, vėl slogiausias buvo trečiasis kėlinys, kurio metu atvykėliai iš miesto prie Nevėžio atitrūko dviženkliu atstumu – 70:52.

Tačiau lemiamame ketvirtyje Giedriaus Žibėno auklėtiniai tarsi pakilo iš pelenų ir po Marcuso Fosterio solo šou buvo trumpam perėmę kontrolę – 76:77. Visgi kitos atakos metu Vytenis Lipkevičius smeigė tritaškį, o Gediminas Orelikas, grumdamasis po krepšiu, dar išprovokavo ir nesportinę Tomo Lekūno pražangą. Beveik maksimaliai šią situaciją išnaudoję panevėžiečiai ne tik vėl susigrąžino iniciatyvą, bet ir pakylėti pratęsė savo spurtą iki 11:0 – 87:77.

Nors siautėjęs M. Fosteris, finišavęs net su 35 taškais, dar kartą grąžino vilniečiams trapias viltis, likusio laiko išsigelbėti jiems nebepakako.

„Esu labai laimingas ir didžiuojuosi savo žaidėjais, nes mes ir toliau laimime KMT medalius. Kontroliavome rungtynes, bet vienu metu nustojome žaisti ir leidome varžovams daryti tai, ką jie norėjo. Leidome Margiriui Normantui ir Macusui Fosteriui tapti nesustabdomais. Nors situacija buvo pradėjusi slysti mums iš ranką, parodėme charakterį ir laimėjome, Manau, kad mes nusipelnėme šios pergalės“, – spaudos konferencijoje užtikrintai kalbėjo treneris Nenadas Čanakas.

O „Lietkabelio“ rūbinėje nutaikos buvo dar pakilesnės. 14 taškų ir 17 naudingumo balų sukaupęs G. Orelikas džiaugėsi, kad su komanda parsiveš bronzinius apdovanojimus.

„Mūsų komandai medalis visada yra gerai. Gal tik ketvirtas kėlinys nelabai patiko. Buvome pabėgę 18 taškų, bet jie pasivijo. Gal atsipalaidavome, tačiau galiausiai laimėjome, tai džiugu. Svarbiausia, kad šiaip ne taip ištempėme tą galą ir grįžtame su medaliais.

Šiandien ir kaip komanda geriau atrodėme. Nebebuvome kiekvienas už save, nes nesame tokie žaidėjai. Šiandien ir gynyboje gerai dirbome, ir kovojome, ir perdavimų daugiau padarėme, ir pataikymas buvo geresnis bei pačių metimų pasirinkimas. Duok Dieve, kad taip ir toliau eitume į priekį, tada antra sezono pusė bus tikrai geresnė“, – vylėsi puolėjas.

Jis pagyrė tikrą pirtį ketvirtame kėlinyje užkūrusį varžovų lyderį M. Fosterį, bet taip pat pridūrė, kad vienas lauke – ne karys.

„M. Fosteris mėtė atsilošęs. Vienas žaidžia, o keturiese stovi. Nemanau, kad kuri nors komanda taip gali laimėti – gal vieną-kitą kartą. Bet šiaip jis vienas neištemps komandos, kadangi apie perdavimą dažnai negalvoja. Šiandien jam sekėsi, pataikė, tai sveikinu, bet galutiniame rezultate vis tiek jo komanda pralaimėjo“, – pastebėjo G. Orelikas.

Nors dar prieš KMT snaiperio konkursą jis pusiau juokais nurašė abu jame dalyvavusius komandos draugus – Paulių Murauską ir Željko Šakičių, Gediminas tikino, kad „Lietkabelis“ yra taikliarankių klubas ir tuščias vakaras su „Žalgiriu“ tebuvo išimtis iš taisyklės.

„Mes esame viena geriausių LKL komandų pagal tritaškių procentą. Kad dvi dvienas visiškai nepataikytume, yra mažas šansas. Šiandien galėjome ir dar daugiau pataikyti, nes labai daug laisvų prametėme. Aš pats irgi“, – pastebėjo patyręs žaidėjas.

Primename, kad KMT trečios vietos laimėtojams atiteko 15 tūkstančių eurų, o ketvirtoje pozicijoje likusi ekipa gavo 10 tūkst. eurų.

Pernai rytiečiai finišavo treti, kai akistatoje dėl bronzos sostinėje 76:71 įveikė Šiaulių „Šiaulius“.

Didžiajame KMT finale sekmadienio vakarą kausis „Žalgiris“ ir „CBet“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją