Jokių nuolaidų

A. Pranckevičius su „Vytauto“ krepšininkais dirba nuo šio sezono pradžios, tačiau prieš tai specialistas darbavosi su moterų komandomis bei kitomis vyrų krepšinio ekipomis. A. Pranckevičius priklauso „Be1” trenerių sistemai.

„Aivaras tikras savo srities profesionalas, šiuo metu vienas perspektyviausių fizinio rengimo trenerių. Praeityje A. Pranckevičius buvo labai aukšto lygio sprinteris, o šiuo metu visą savo sukauptą patirtį perduoda Lietuvos ir užsienio krepšininkams bei perspektyviems “Be1” klubo sprinteriams.

Net neabejojame, kad su trenerio Aivaro Pranckevičiaus priežiūra broliai Ballai fiziškai tik stiprės”, – Krepšinis.lt sakė „Be1” sporto klubo vadovas Andrius Markevičius.
Kol kas dar neteko kalbėti nė su vienu iš jų. Neteko kalbėti ir su jų tėvu. Ko gero, aš „pačiupinėsiu“ tik tada, kai jie atvažiuos.
Aivaras Pranckevičius

Pats A. Pranckevičius teigė, kad broliai jam jau buvo žinomi seniau, tačiau specialistas tikina, kad jokių nuolaidų žvaigždėms daryti neketina.

„Žinoma, buvau girdėjęs apie juos. Tiesą sakant, nelabai gilinausi į jų istorijas, o žinojau tiek, kiek skaičiau žiniasklaidoje.

Aš juos vertinu taip, kaip ir bet kurį krepšininką, kuris atvažiuoja.

Man nė vienas nėra žvaigždė ar išsišokėlis. Aš jų nevertinu kaip išskirtinių, kitokių žaidėjų. Matyt, čia spauda labai sureikšmino ir pateikė taip, kad atvyksta ypatingi krepšininkai. Man jie yra eiliniai žaidėjai, eiliniai krepšininkai“, – tvirtino A. Pranckevičius.

Klausimų sulaukė daug

Tiesa, daug informacijos apie brolių fizinę būklę treneriai kol kas neturi.

„Kol kas dar neteko kalbėti nė su vienu iš jų. Neteko kalbėti ir su jų tėvu. Ko gero, aš „pačiupinėsiu“ tik tada, kai jie atvažiuos. Tik jiems atvažiavus galėsiu matyti, kaip jie atrodo ir ko jiems trūksta.

Kiek skaičiau, tėvas su jais sportuoja nuo ketverių metų, tai gal viskas bus gerai. Jauni krepšininkai galbūt būna labiau motyvuoti, labiau nori stengtis, labiau nori kažką įrodyti. Tai gal net sakyčiau, kad su jaunais krepšininkais dirbti dar lengviau“, – dėstė pašnekovas.

Aš pats kalbu angliškai. Turime ir trenerio asistentą, kuris puikiai kalba angliškai. Manau, kad didelės problemos nebus. Gal jie tiesiogiai su treneriu ir sunkiau susišnekės, bet nematau didelės bėdos.
Aivaras Pranckevičius

Specialistas mano, kad kalbų skirtumas netaps aukštu barjeru dirbant su JAV krepšininkais.

„Aš pats kalbu angliškai. Turime ir trenerio asistentą, kuris puikiai kalba angliškai. Manau, kad didelės problemos nebus. Gal jie tiesiogiai su treneriu ir sunkiau susišnekės, bet nematau didelės bėdos. Juk yra daug trenerių, kurie gerai nemoka anglų kalbos. Nemanau, kad tai didelė problema“, – svarstė A. Pranckevičius

Treneris neslėpė, kad iš savo aplinkos žmonių sulaukė daug klausimų apie atvykstančius brolius.

„Aš to nesureikšminu, bet iš savo aplinkos žmonių gavau labai daug klausimų. Visi klausinėja, rašinėja ar tai tiesa, bet man tai nesukelia jokių emocijų.

Ar jie atvažiuos, ar kiti – visi esame žmonės. Tai yra mano darbas, kurį aš turiu atlikti. Nežiūriu į tai, kaip į kažkokį stebuklą. Jie man eiliniai komandos nariai“, – sako A. Pranckevičius.

LiAngelo ir LaMelo Ballai į Prienus žada atvykti pirmosiomis sausio dienomis.

Žinia apie Brolių Ballų atvykimą į Lietuvą susprogdino tikrą „bombą“. Naujienos efektas buvo toks stiprus, kad Ballų šeimą pasirašius kontraktą su „Vytautu“ socialiniame tinkle „Twitter“ pasveikino netgi Lietuvos Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)