Devyniolikmetis LiAngelo šį kartą buvo gerokai ryškesnis už šešiolikmetį savo brolį LaMelo. Prienų-Birštono klubo gretose rezultatyviausiai rungtyniavęs LiAngelo per 33 minutes pelnė 22 taškus (5/10 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir blokavo varžovo metimą.

Dėl viršyto asmeninių pražangų limito anksčiau laiko aikštelę palikęs LaMelo per 22 minutes liko su 14 taškų (3/8 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 2/2 baudos), 2 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais. Tiesa, įžaidėjas svarbiu metu pelnė 5 taškus iš eilės ir leido „Vytautui“ negrįžtamai atitrūkti 88:84.

Starto penkete rungtynes pradėję broliai taškus pradėjo rinkti pirmojo kėlinio viduryje. Iš pradžių savo firminiu prasiveržimu pasižymėjo LaMelo, o netrukus dvitaškį su pražanga pridėjo LiAngelo, kuris vienintelis iš Ballų pelnė taškus antrajame kėlinyje.

LaMelo antrojo kėlinio viduryje po prarasto kamuolio buvo pasodintas ant suolo, o toks V. Šeškaus sprendimas akivaizdžiai papiktino rungtynes šalia „Vytauto“ suolelio stebintį amerikiečių tėvą LaVarą.

LiAngelo likusią kėlinio dalį žaidė be savo brolio, tačiau daugiau pasižymėti nesugebėjo. Po atkaklios kovos pirmojoje susitikimo pusėje „Vytautas“ atsiliko nuo Šakių ekipos 43:46.

Po ilgosios pertraukos broliai įsibėgėjo. LaMelo dvitaškį įmetė jau pirmosiomis trečiojo kėlinio sekundėmis, o po kurio laiko abu broliai pataikė ir pirmuosius savo tolimus metimus. LiAngelo juos pataikė du ir turėdamas 17 taškų leido „Vytautui“ išsiveržti į priekį 71:70.

LiAngelo tritaškiu pradėjo ir lemiamą ketvirtį, o netrukus pridėjo dar du taškus iš po krepšio. Kėlinio pabaigoje svarbų tritaškį smeigė ir LaMelo, pridėjęs ir du baudų metimus bei leidęs šeimininkams pirmauti 88:84. Vis dėlto įžaidėjas netrukus sėdosi ant suolo dėl penktosios asmeninės pražangos.

Nors prieniškiai liko be šešiolikmečio, išsaugoti persvarą pavyko ir be jo, todėl nuskambėjus finalinei sirenai šeimininkai šventė pergalę. Naudingiausiu mačo žaidėju buvo pripažintas 11 taškų pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Tomas Dimša.

„Vytautas“: LiAngelo Ballas 22, LaMelo Ballas ir Kevinas Bristolis (8 atk. kam.) po 14, Tomas Dimša 11 (8 rez. perd.).

„Vytis“: Brianas Wanamakeris ir Marijus Užupis po 13, Šarūnas Vingelis, Gytis Radzevičius ir Aurimas Majauskas po 11.

„Vytis“ rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon-NKL) ir tvirtai šiame čempionate pirmauja (23 pergalės, 3 pralaimėjimai).

Jeigu „Vytis“ neužleistų pozicijų NKL ir triumfuotų pirmenybėse, o „Vytautas“ ir toliau išliktų LKL dugne, tuomet Jasilionio auklėtiniai galėtų išmesti prieniškius iš aukščiausios Lietuvos lygos. Šakių komandos vadovai neslepia ambicijų keltis į LKL, o tai patvirtina ir Šakiuose jau paruoštas projektas praplėsti tribūnas, kad sėdimų vietų skaičius atitiktų LKL reikalavimus.

Šio draugiškų rungtynių ciklo metu Prienų-Birštono „Vytautas“ sausio 9 d. 90:80 pranoko Kauno „Žalgirio-2“ ekipą, o sausio 14 d. 130:93 sutriuškino Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ jaunuosius krepšininkus.

„Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių serijoje dar liko dvejos rungtynės: sausio 23 dieną „Vytautas“ susitiks su Alytaus „Dzūkija“, sausio 28 d. – mačas su „Jonavos“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)