„Labai mylime „Žalgirį“ ir Lietuvą labai mylime. Jei kažkas pasako blogo apie Lietuvą, kaip jis pasakė, reikia taip padaryti.

Kaip R. Fernandezas ir ispanai sakė, kad Lietuva tai - komunistai, mus kaip kokius durnius pavadino. Aš galvoju, kad kažką blogo sako apie Lietuvą mums visiems lietuviams reikia tokiems būti. Viskas išėjo labai greitai – ne taip, kad mes kažką galvojome daryti“, - paleisti iš areštinės sakė N. Macis.

Pirmas stumtelėjo krepšininkas?

Broliai Maciai iš areštinės buvo paleisti kiek po 13 val. Normundas Macis teigė, kad jau anksčiau R. Fernandezas yra apie Lietuvą pasakęs negražių žodžių. Tačiau broliai tikina, kad išpuolio neplanavo, o įvykiai rutuliojosi savaime.

Broliai teigia, kad pro šalį eidamas R. Fernandezas vieną iš brolių stumtelėjo ir kažką ispaniškai pasakė. Tuomet Nauris Macis smogė krepšininkui. Į pagalbą R. Fernandezui suskubo ispanų klubo apsaugininkas, kuris susigrūmė su Normundu Maciu. Vėliau į konfliktą įsikišo policiją.

„Buvo per daug emocijų“, - sako broliai.

Sulaikomi broliai priešinosi, buvo panaudotas elektrošokas. Tačiau tai broliams tapo kone pramoga.

„Buvo labai fainai, kaip masažas“, - juokėsi Maciai.

Broliai neišgyvena, kad po incidento jie Kauno „Žalgirio“ arenoje gali tapti nepageidaujami.

„Įleis įleis. Kaip neįleis? Ką mes tokio padarėme?“, - sako Normundas Macis.

Tačiau broliai neslėpė, kad dėl kilusio konflikto labai graužiasi.

„Mes labai gailimės, kad taip padarėme. Bet ką mes dabar galime pakeisti? Juk mes nesame tokie blogi“, - sako Maciai.

Po incidento Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis. Tačiau broliai tikina, kad nebuvo labai girti.

„Biškiuką alaus, nebuvo taip, kad buvome girti. Penkis alaus išgėrėme – ar tai daug lietuviui? Na atsiprašau. Jeigu gertume vodką su alum, tai suprantu“, - sakė Normundas Macis.

Aistros liejosi pro pralaimėjimo

Primename, kad ketvirtadienio vakarą po Eurolygos dvikovos, kurią „Žalgiris“ po pratęsimo pralaimėjo „Real“ klubu 104:105, aistros „Žalgirio“ arenoje iš karto nenurimo.

Vienas iš Lietuvos pilietybę neseniai gavusių brolių – Nauris – ranka smogė R. Fernandezui į veidą. Krepšininką lydėjusiam apsaugos darbuotojui iš Ispanijos pabandžius sutramdyti sirgalių, šiam į pagalbą atėjo brolis.

Policijai sulaikius mušeikas Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis.

Savo tatuiruotėmis išgarsėję broliai Maciai buvo operatyviai sulaikyti atskubėjusių policijos pareigūnų, kuriems priešinosi. Pareigūnai panaudojo elektrošoką ir išvežė juos į Centro policijos komisariatą. Maciai buvo pradžioje sulaikyti 48 valandoms.

Nukentėjęs R. Fernandezas sėdo į „Real“ autobusą ir pajudėjo į oro uostą, o pareiškimą policijai už jį parašė vienas iš Madrido komandos atstovų.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų (BK 284 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas, Lietuvos pilietybę neseniai įgijusiems broliams iš Rygos gresia baudžiamoji atsakomybė.

Maciai gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Eurolyga pradėjo tyrimą

Eurolyga paprašė Kauno „Žalgirio“ klubo pateikti visą turimą informaciją apie incidentą bei paaiškinimus, kokių saugumo procedūrų laikomasi „Žalgirio“ arenoje. Duomenų taip pat laukiama iš Kauno policijos. Surinktą medžiagą tirs Eurolygos drausmės komisija.

Eurolyga penktadienį pradėjo plačiai nuskambėjusio incidento Kaune tyrimą. Išplatintame pranešime teigiama, kad Eurolygą jau pasiekė oficialus Madrido „Real“ (Ispanija) klubo skundas dėl šios ekipos gynėjo Rudy Fernandezo užpuolimo. Kartu smerkiamas bet koks smurtas tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

„Kol Eurolygos drausmės komisija nepriims savo sprendimo, daugiau jokių komentarų šia tema neteiksime“, – DELFI teigė Eurolygos atstovas Diego Fernandezas.

„Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris DELFI teigė, kad Eurolygos raštas klubą turi pasiekti per 48 val. nuo rungtynių pabaigos. Jis taip pat patvirtino, kad jei komandai bus skirta bauda, neatmetama galimybė, kad jos bus siekiama išsireikalauti iš incidentą sukėlusių brolių Macių. Be to, šiems kurį laiką gali būti uždrausta lankytis „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (529)