Čia vaikai galėjo įvertinti, kaip rimtai dirba geriausi Lietuvos krepšininkai ir treneriai. Tokią galimybę projektas suteikė visus pirmus metus – vaikai treniravosi su garsiais šalies treneriais, dirbančiais LKL ir kituose klubuose.

„Daugybė vaikų neturi tokių galimybių, kokias šiais metus turėjote jūs“, – atsisveikindamas su pirma laida, sakė projekto ambasadorius Linas Kvedaravičius. – Manau, kad šią patirtį jūs prisiminsite visą gyvenimą, tačiau ateityje tik nuo jūsų priklausys, ar užimsite dabartinių rinktinės žaidėjų vietą“.

Vasaros stovyklos metu projekto dalyviai turėjo galimybę pasitreniruoti su Renaldu Seibučiu bei Gintaru Krapiku, bendravo ir patirties sėmėsi iš Eurelijaus Žukausko, o paskutinį vakarą sulaukė brolių Lavrinovičių ir Roberto Javtoko apsilankymo.

Jaunųjų krepšininkų karta su Lietuvos vyrų rinktine

Broliai ir rinktinės kapitonas ne tik sulaukė daugybės klausimų bei prašymų įsiamžinti, bet ir supjaustė specialiai susitikimui skirtą tortą. Vyriausi rinktinės nariai simboliškai išleido jauniausius šalies talentus, pirmą kartą tokio jauno amžiaus suburtus į vieną komandą.

„Kaip stipriai pasikeitėme per šiuos metus“, – žiūrėdamas projekto veiklas apibendrinantį vaizdo reportažą, pastebėjo Lukas Turlajus, trylikametis projekto dalyvis, kurio ūgis jau dabar siekia 189 cm.

Rudenį „Samsung karta“ rinks naujus projekto dalyvius, o pirmiems projekto auklėtiniams palinkėta ateityje į jį vėl sugrįžti.

„Tie, kurie širdyje išsineš norą tobulėti, daugiausiai ir pasieks“, – neabejojo L. Kvedaravičius.

Jonas Mačiulis ir Robertas Javtokas treniruotėje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)