Ilgą žingsnį link trečios pergalės iš trijų galimų mūsiškiai padėjo jau pirmajame kėlinyje, per kurį pataikė 6 tolimus metimus ir įgijo 13 taškų persvarą.

Vėliau britams keletą sykių buvo pavykę sumažinti savo deficitą iki vienženklio, tačiau beveik visą laiką savo sąlygas ant parketo diktavo lietuviai – ketvirtajame kėlinyje G. Petrauskas aikštėje netgi leido pajudėti mažiau žaidimo laiko gaunantiems krepšininkams.

Grupėje užėmę pirmąją vietą aštuntfinalio etape lietuviai kausis su C grupėje pergalių neiškovojusiais ir paskutiniais likusiais Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais.

Lietuvos rinktinė kovą dėl atšokusių kamuolių prieš varžovus laimėjo 50-41. Taip mat mūsiškiai metė 27 (pataikė 22) baudas, o Didžiosios Britanijos krepšininkai realizavo 8 iš 10 baudų.

Pagal bendrą naudingumo koeficientą lietuviai varžovus pranoko 123-90.

Lietuva: Gertautas Urbonavičius 20 (7/10 dvit., 6 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 16, Deividas Sirvydis 14 (3/5 trit.), Erikas Venskus 11, Klaidas Metrikis 8, Erikas Jermolajevas 7, Arnas Adomavičius 6, Šarūnas Valunta 5, Giedrius Bergaudas, Domantas Vilys ir Simas Jarumbauskas – po 2 taškus. Dovydas Giedraitis (0/5 trit.) taškų nepelnė.

Didžioji Britanija: Mate Okrosas 27 (4/5 trit.), Kareemas Queeley 11, Nathanas Robinsonas 10 taškų.

Anksčiau sužaistame kitame C grupės mače Serbijos krepšininkai per pratęsimą 97:95 palaužė juodkalniečius ir pasirodymą grupėje baigė su 2 pergalėmis.

Serbai grupėje užėmė 2-ąją, kartą laimėję britai – 3-ąją, o be pergalių likę juodkalniečiai – 4-ąją vietą.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva330+186
2.Serbija321+285
3.D. Britanija312-334
4.Juodkalnija303-133

Nepaisant to, dėl turnyro sistemos į aštuntfinalį pateko visos komandos.

Atkrintamosios varžybos prasidės iš karto po grupių turnyro, o stipriausi jaunieji Europos krepšininkai paaiškės rugpjūčio 5 d. Rygoje.

Aštuntfinalio rungtynes su Bosnija ir Hercegovina Lietuvos rinktinė trečiadienio vakarą Liepojoje pradės 16.15 val.

***

Lietuvos 18-mečiams Liepojoje – jau trečias mačas per keturias dienas. Pirmame ture mūsiškiai po įspūdingo ketvirto kėlinio 92:87 įveikė Serbiją, o antrajame G. Petrausko auklėtiniai fantastiškai sužaidė paskutinę minutę ir 79:77 įveikė Juodkalniją.

Prieš dvejus metus Lenkijoje vykusiose Europos pirmenybėse 16-mečiai lietuviai tapo vicečempionais, kai tik finale apmaudžiai 72:74 nusileido Ispanijos atstovams.

Tiesa, šių metų rinktinei dėl traumų padėti negali vilnietis Marekas Blaževičius ir žalgirietis Martynas Arlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)