Po tokios paleistos progos Karališkasis klubas išsiskyrė su ilgamečiu treneriu Pablo Laso, o į jo kėdę atsisėdo buvęs asistentas Chusas Mateo.

Jau debiutiniame sezone Eurolygos finalo ketvertą pasiekęs strategas, nepaisant užpuolusių negandų, nesiruošia tuo apsiriboti.

Į pusfinalį su „Barcelona“, kurios lyderis yra ketvirtoje pozicijoje žaidžiantis Nikola Mirotičius, madridiečiai stos be traumuoto puolėjo Gabrielio Decko ir suspenduoto Guerschono Yabuseles. Maža to, Ch. Mateo davė 99 procentus, kad aikštėje neišvysime ir susižeidusio aukštaūgio Vincento Poirier.

Taigi „Real“ teks išsiversti su Mario Hezonja, Petru Cornelie ir 18-mečiu Eli Johnu Ndiaye. Iš bėdos stumdytis su aukštesniais varžovais gali būti patikėta ir Alberto Abaldei bei Rudy Fernandezui.

„Mes esame sujaudinti galimybės kovoti dėl čempionų vardo. Stengsimės padaryti viską, ką tik galime. Žinoma, nesame kvaili ir suprantame, kad nebus lengva. Bet esame pakankamai stiprūs ir turime užtektinai noro bei energijos.

„Barcelona“ yra baisi varžovė. Ji puikiai treniruojama ir gerai susižaidusi, turi išskirtinio lygio žaidėjų bei trenerį, su kuriuo kartu yra nebe pirmus metus. Tačiau kalbėti apie favoritus nematau prasmės. Jokia statistika, traumos ir nuovargis nebegalioja, kai priekyje laukia vienas pusfinalio mačas“, – ispanų leidiniui „Marca“ sakė Ch. Mateo.

Šį sezoną „Real“ ir „Barca“ susitiko penkis kartus: sostinės atstovai pasiekė dvi (beje, abi po pratęsimo), o katalonai – tris pergales.

Pernai Eurolygos pusfinalyje 86:83 pajėgesnis buvo „Real“ kolektyvas.

Madrido klubas sieks jau 11-ojo Eurolygos trofėjaus (laimėjo 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995, 2015 ir 2018).

„Barca“ medžios trečią Eurolygos čempionų titulą istorijoje. Prieš tai jie yra triumfavę 2003 (kartu su Šaru) ir 2010 metais.

Šarūnui Jasikevičiui, kaip treneriui, tai bus jau ketvirtasis šūvis Eurolygos finalo ketverte: 2018-aisiais su „Žalgiriu“ užimta trečia vieta, 2021-aisiais su „Barcelona“ – antra, o 2022-iaisiais su „Barcelona“ – trečia.

Šis sezonas pagal dabartinę trejų metų sutartį Šarui prie „Barcos“ vairo gali būti paskutinis. Tiesa, triumfavus Eurolygos finale automatiškai aktyvuotųsi jo pratęsimas.

Jau penktadienį Kaune startuosiantį Eurolygos finalo ketvertą nuo 18 valandos atidarys pusfinalis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir „AS Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o 21 val. į kovą stos „Barcelona“ su Roku Jokubaičiu ir „Real“.

Turnyro finalai numatyti sekmadienį: mažasis – nuo 17 val., o didysis – nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją