Ketvirtadienio mače su Atėnų „Panathinaikos“ 19-metis aukštaūgis žaidė 18 min. – kone dvigubai daugiau nei per visą ankstesnį Eurolygos sezoną.

Traumuotą Joffrey Lauvergne'ą ir koronavirusu užsikrėtusį Augustine'ą Rubitą pavadavęs jaunuolis prie pergalės 93:78 prisidėjo 7 taškais, 4 atkovotais kamuoliais, 1 rezultatyviu perdavimu ir viso 8 naudingumo balais.

Vėlgi, beveik dusyk didesniu kraičiu nei per kartu sudėtas kitas penkias dvikovas Eurolygoje, kuriose išbėgdavo ant parketo minutei ar kelioms.

„Buvo tiesiog smagu išeiti į aikštę ir žaisti krepšinį. Aišku, buvo ir sportinio pykčio, ambicijų, bet susitvarkiau neblogai, manau, pusė velnio“, – po mačo teigė M. Blaževičius.

Jo ambicijos suprantamos, mat praėjusiame sezone vilnietis buvo tapęs tvirtu Vilniaus „Ryto“ rotacijos žaidėju, spėjo debiutuoti ir Lietuvos rinktinėje.

Bet perėjus į „Žalgirį“ net ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) M. Blaževičius ne visada sulaukia Martino Schillerio mosto, kviečiančio į aikštę.

Trejų metų sutartį su Lietuvos čempionų klubu turintis žaidėjas neslepia, kad gyvenimiškos šio sezono pamokos jam buvo nelengvos, bet tiki, jog vertingos.

„Šis sezonas man išėjo toks labiau skirtas patirties kaupimui, individualiam darbui, mokymuisi išnaudoti trumpas žaidimo atkarpas. Kas man tikrai naudinga, ko man trūksta – kantrybės, ramybės aikštėje. Ir šiandien kartais perskubėdavau.

Visų pirma, šie metai „Žalgiryje“ man svarbūs dėl darbo etiketo, požiūrio į krepšinį ir gyvenimą, supratimo, kad nors kartais ir nesiseka, esu puikioje situacijoje“, – patikino M. Blaževičius.

Anot jo, nors kol kas progų pasireikšti beveik nesulaukia, „Žalgiris“ jam vis tiek yra tinkamos rogės, vežančios teisingomis vėžiomis.

„Man devyniolika, aš ką tik baigiau mokyklą ir esu vienoje geriausių organizacijų Europoje, treniruojuosi su vienais geriausių žaidėjų Lietuvoje, su superiniais legionieriais. Turiu visas galimybes augti, čia nėra nieko blogo. Tas požiūrio keitimas man padėjo, pats jaučiu, kad žymiai patobulėjau psichologiškai“, – svarstė 209 cm ūgio „centras“, išmokęs nepražūti ir atsidūrus toliau nuo rampų šviesos.

Ketvirtadienį ne jis vienas sulaukė savojo šanso.

Nukraujavęs „Žalgiris“ netikėtai lengvai tvarkėsi su „Panathinaikos“, todėl mačo pabaigoje M. Schilleris ryžo leisti debiutuoti Eurolygoje Mantui Rubštavičiui.

18-metis gynėjas iš „Žalgirio“ dublerių ekipos per 2 min. suspėjo išprovokuoti varžovo pražangą ir realizavo abu baudų metimus.

„Dabar sunku rasti žodžių, bet patirtis – didelė. Labai džiaugiuosi. Ateityje sunkiai prisiminsiu, kaip išėjau į aikštę, taip smarkiai užliejo emocijos. Ir labai norėjau „atsidaryti“, – sakė debiutantas.

„Gal jei būtų pilna arena, 15 tūkst. žmonių, rankelė jam ir būtų sudrebėjusi, bet kai jau „atsidarė“, belieka eiti į priekį, – juokėsi dvejais metais vyresnis Rokas Jokubaitis. – Visa komanda atidirbome, kad galėtų ir jauniausias žaidėjas išeiti į aikštę, pasižymėtų.“

Pasak 10 taškų pelniusio gynėjo, pergalė paskutiniame ture buvo savigarbos reikalas.

„Tokios nieko nebelemiančios rungtynės parodo, ar patys save gerbiame. Pasirodo, taip. Kovojome, visi gavo pažaisti, visi pelnė taškų – labai smagu“, – patenkintas buvo R. Jokubaitis.

O dar labiau „Žalgirio“ rūbinė įsismagino po mačo, kai komandos kapitonas Paulius Jankūnas jai pranešė liksiantis klube dar sezonui.

„Ką tik Jankis pasakė. Parėkavome, apsikabinome, pasidžiaugėme, pasipylė juokeliai. Net ir čia vis dar girdisi, nes rūbinė – už sienos. Dabar ten tikrai labai smagi atmosfera“, – spaudos konferencijų salėje sukluso M. Blaževičius.

Tad „Žalgirio“ pasirodymas Eurolygoje šįkart bent jau baigėsi juoku ir pokštais, o ne ašaromis ir keiksmais.

"Žalgiris" - "Panathinaikos" rungtynių statistika

Paskutiniame tarptautinio sezono mače žalgiriečiai vertėsi ne tik be J. Lauvergne'o ir A.Rubito – taip pat trūko Nigelio Hayeso bei Artūro Milaknio.

Galutinė „Žalgirio“ pozicija turnyro lentelėje buvo aiški dar prieš paskutinį turą – kauniečiai šiemet liko 11-i. Tuo metu „Panathinaikos“ dar turės sužaisti dvejas anksčiau dėl koronaviruso atidėtas rungtynes.

Pirmojo rato akistatą praėjusį gruodį Atėnuose žalgiriečiai laimėjo 81:69. Bendras komandų tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų balansas vis dar palankesnis graikams – 8/22.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)