Šeštadienį titulą ginanti sostinės ekipa nuliūdino varžybų šeimininkus rezultatu 96:71.

Sostinės ekipos kontroliavo žaidimą nuo pirmos iki paskutinės minutės, o po pertraukos praraja tarp komandų jau buvo tokia plati, kad vienintelės aistros virė tik dėl nesportiškų incidentų.

Iš pradžių M. Blaževičius be skrupulų trenkė per rankas S. Galdikui, užkliudydamas ir „Neptūno“ vidurio puolėjo veidą bei praliedamas kraują.

Netrukus grubiai Eimanto Bendžiaus sustabdytas Deividas Gailius šoko reikalauti satisfakcijos – krepšininkus, kurie kitą savaitę suvienys jėgas Lietuvos rinktinėje, skyrė teisėjai ir kiti žaidėjai.

Vis dėlto blogų emocijų „Neptūnui“ buvo tiek, kad jų su kaupu liko ir po mačo.

„Ką pasakyti po tokių rungtynių? Nesu patenkintas gynyba, neįvykdėme žaidimo plano. O labiausiai mane užkniso tai, kad nebuvome komanda, nekovojome vienas dėl kito, tik pykomės tarpusavyje. To daugiau nebenoriu matyti“, – pareiškė uostamiesčio klubo vairininkas Jurica Žuža.

„Reikėjo daugiau komandinio darbo gynyboje. Turime savo sistemą, bet jei kažkas kažkur pavėluoja, ji nebeveikia. Streikavo ir mūsų puolimas. Svarbiausia žaisti kaip komandai. O mes, atsilikdami dešimt taškų, pabyrėjome, ir jau turėjome -20. Negali to leisti, užtai ir toks rezultatas“, – pridūrė S. Galdikas.

– Perdegėte psichologiškai, ar kažkokios kitos bėdos? – Krepšinis.lt paklausė „Neptūno“ kapitono

– Aišku, žaidžiant namuose visada būna papildomo spaudimo. Norisi nenuvilti žiūrovų. Visi nori pergalių, pralaimėtojų niekas nemėgsta. Ką aš galiu pasakyti... Praknisome. Bus dabar tvarkaraščio „langas“ be rungtynių, analizuosime problemas. Jeigu norime laimėti LKL medalį, turime žaisti geriau.

– Sakote, „praknisome“, bet turnyras dar nebaigtas, sekmadienį laukia mačas dėl trečios vietos. Ar bronza šįkart nekompensuotų šios nesėkmės?

– Bet koks laimėjimas, medalis yra pasiekimas. Tik medinio medalio niekas nenori. Stengėmės, kad patektume į šį finalo ketvertą, žaidžiame namuose, todėl motyvacijos netrūks. Bent jau man – tikrai ne, chebrai, matau, irgi. Visi – aš, treneriai – grįšime namo, permąstysime šį vakarą, supyksime ant savęs ir kabinsimės. Nežinau, kaip bus, bet noriu dėti galvą už visus, kad jie yra kovotojai.

– M. Blaževičius atsivedėjęs jums užvožė. Atrodo, jaunuolis, bet autoritetų visiškai nepaiso?

– Ką jau ten užvožė... Mano šuo skaudžiau kanda negu jis! Ką jis, įbrėžė tik...

– Lengvai susivaldėte, kad nesiimtumėte atsakomųjų veiksmų?

– Čia ne aš turiu valdytis – teisėjai turi kontroliuoti žaidimą. Užvožti didelio mokslo nereikia, esu ne kartą užvožęs. Yra kaip yra, vienas – nulis, Marekai (šypsosi į kamerą – Krepšinis.lt). Iš tiesų, juokauju, viskas gerai. Dar žaisime ne vienas rungtynes. Čia yra žaidimas, visko pasitaiko.

Primename, kad „Rytas“ su „Neptūnu“ pusfinalyje susidūrė ir pernai, vilniečiai laimėjo rezultatu 86:72.

Pirmajame pusfinalyje Kauno „Žalgiris“ 82:72 įveikė Panevėžio „Lietkabelį“.

Rungtynės dėl trečios vietos sekmadienį prasidės 14.45 val., finalas – 17.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)