D. Blattas – vienas garsiausių pastarųjų dešimtmečių trenerių ne tik Europoje, bet ir gimtosiose JAV.

63-ejų žydų kilmės specialistas, turintis Izraelio pilietybę, yra treniravęs Klivlando „Cavaliers“ (NBA), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubus, Rusijos rinktinę.

2007-ųjų Europos ir 2014-ųjų Eurolygos čempionas buvo priverstas atsisakyti aktyvaus darbo 2019-aisiais jam diagnozavus išsėtinę sklerozę.

„Diena po dienos vis dar laikau galvą virš vandens. Nėra lengva, susiduriu su daug iššūkių. Bet nesu vienas toks pasaulyje“, – „The Benas Podcast“ sakė krepšinio specialistas.

Pusantros valandos trukmės pokalbio metu jis prisiminė kitą pašnekesį – gerokai trumpesnį, bet davusį nelauktai ilgalaikių rezultatų.

2004-aisiais D. Blattui stojus prie tuomečio Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija) vairo, klubo vadovas pasiūlė jam pasikviesti į asistentus 11 metų jaunesnį Kęstutį Kemzūrą.

Lietuvis mokėjo kalbėti tiek angliškai, tiek rusiškai, tad galėjo pasitarnauti D. Blattui kaip tarpininkas bendraujant su vietine komandos dalimi.

„Direktorius davė telefono numerį, paskambinau Kęstui ir po penkių minučių jau pasiūliau jam darbą. Visas mūsų pokalbis užtruko penkias minutes – tiek laiko užteko, kad išgirsčiau viską, ką tikėjausi“, – prisimindamas prieš 18 metų užsimezgusios pažinties pradžią stebėjosi D. Blattas.

Vėliau du treneriai kartu dirbo Trevizo „Benetton“ (Italija), Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija), „Olympiakos“.

D. Blattas taip pat yra vadovavęs Stambulo „Efes Pilsen“, Maskvos „Dinamo“ (Rusija) klubams.

B. Matkevičiui jis atskleidė visada norėjęs išbandyti save ir Australijoje, o paklaustas, kokį krepšininką labiausiai geidė treniruoti, nurodė Lietuvos legendą Arvydą Sabonį.

„Jei ne tos nelemtos traumos, jis tikrai būtų plačiai pripažįstamas kaip vienas geriausių visų laikų krepšininkų. Šiais laikais arčiausiai A. Sabonio yra Nikola Jokičius. Bet man asmeniškai A. Sabonis buvo ir visada bus geriausias žaidėjas, kokį tik esu matęs“, – teigė D. Blattas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją