Iggy per lemiamas LKL kovas – pusfinalio seriją su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ ir finalą su Vilniaus „Rytu“ – renka mažiau nei po vieną naudingumo balą (vid. po 0,83).

Apskritai iš šešerių pastarųjų rungtynių jis net ketverias baigė minusinis, t. y. surinkęs neigiamą naudingumą, o paskutiniame, antrajame, didžiojo LKL finale mače sostinėje Ignas aikštę paliko sukaupęs minus 5 efektyvumo balus.

Per minėtas šešias dvikovas I. Brazdeikiui esant ant parketo „Žalgiris“ nuo savo varžovų atsiliko 16 taškų (vid. po minus 2,7 taško pagal +/- rodiklį).

Be to, taiklaus tritaškio skonio Iggy nepamena taip pat jau ilgiau nei pusę mėnesio: per pusfinalio ir finalo batalijas jis paleido pro šalį visus 13 tolimų savo šūvių (0 proc.).

Ne dėl solidžios gynybos pirktas tiek gynėjo, tiek lengvojo krašto puolėjo pozicijoje galintis žaisti krepšininkas svarbiausiose serijose nežiba ir atakuodamas iš kitų distancijų: jei dvitaškius dvitaškius dar laido padoriu 53 proc. taiklumu, tai baudas realizuoja itin prastai – viso labo 25 proc.

Abu finalo susitikimus starto penkete pradėjęs 24-erių metų kaunietis vis dar turi mažiausiai du šansus reabilituotis ir įtikinti „Žalgirio“ vadovus bei gerbėjus, kad yra vertas sutarties kitam sezonui.

Po Vilniaus „Jeep“ arenoje patirto smūgio (71:94) atitinkamos reakcijos iš auklėtinių laukia ne tik Kauno klubo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, bet ir jo asistentas Gintaras Krapikas.

„Kai kurie žaidėjai pirmąsyk kovoja dėl kažkokio titulo. Tai nėra eilinės rungtynės, tai kova dėl titulo. Neieškau pasiteisinimų, gink Dieve, bet taip yra. Ant kai kurių žaidėjų nemažai jaučiasi, kad tokioje sezono stadijoje – kovoje dėl titulo – jie yra pirmąkart. Tai mums reikia kuo greičiau pašalinti ir prezentuoti save kaip komandą, kuri buvo Eurolygos aštuonete ir kuri nori susigrąžinti čempionės vardą“, – tvirtino G. Krapikas.

Eurolygoje po daugiau nei 22 minutes aikštėje leidusio I. Brazdeikio žaidimo laikas atėjus kertinėms LKL kovoms sutrumpėjo iki 13 minučių, tad jį dažniau galima išvysti sėdintį ant atsarginių suolo apsigaubusį rankšluosčiu, nei verčiantį kalnus po oponentų krepšiu.

„Eurolygoje jis atrodė labiau motyvuotas ir taip buvo viso sezono metu. Kiek teko žaisti su „Žalgiriu“, mums buvo gerai, kai jis buvo aikštelėje. Praktiškai mes pralošėme tada, kai jo nebuvo.

Jis ir tų klaidų gynyboje daro taktinių, ir kažkur užmiega, galima jį atakuoti. Nežinau, kodėl taip yra. Plius dar daug kas rizikuoja su jo metimais LKL, nes žino įspūdingą dydį, atletiškumą ir fiziškumą. Jeigu jau jis įeina į baudos aikštelę su kamuoliu, tikrai sunku būna sustabdyti, nes nebijo kontakto ir gerai užsibaigia tiek kaire, tiek dešine ranka. Reikia pripažinti, kad turi NBA lygio kūną.

Bet yra ir tų minusų. Daug kas atiduoda jam metimus, o jam jie LKL nelabai sekasi. Gal kažkiek trūksta ir motyvacijos. Visame tame bendrame fone matome, kad pagrindinis jų žaidėjas yra eliminuotas. Reikėtų ir pačiam susiimti, ir treneriams kažkiek jį paspausti, nes toks žaidėjas turėtų duoti daugiau“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė Klaipėdos „Neptūno“ strategas Mindaugas Brazys.

„Jeigu varžovai nuo jo atsitraukia ir susispaudžia baudos aikštelėje, jis pradeda nervintis ir blaškytis. Galima būti pabandyti jam duoti kamuolį arčiau krepšio, „ant ūso“, kad jis pralaužtų per jėgą, nors ir neturi gero apgaulingų judesių arsenalo. Reikia, kad pajaustų kraujo skonį ir bent jau baudų metimais rinktų tuos taškus.

Kitas dalykas, aš galvoju, kad jis atvažiavo čia, į Europą, tikėdamasis būti aiškiu komandos lyderiu, nes juk žaidė NBA. Man susidaro toks įspūdis, kad kai jam kas nors nepavyksta, jis ima viduje maištauti ir tai jam trukdo. Dar jaunas žaidėjas, bet jam reikia, aišku, ir su galva susitvarkyti“, – rėžė komentatorius Vaidas Čeponis.

Trečioji didžiojo LKL finalo iki trijų pergalių akistata vyks antradienio vakarą Nemuno saloje Kaune.

Žaliai-balti pirmąsias kautynes namie laimėjo 108:93.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją