Pirmą treniruočių stovyklą rinktinės kandidatai pradės gegužės 30 d. Druskininkuose ir ten sportuos savaitę. Vėliau komanda stovyklaus Palangoje (birželio 6-16 d.) ir prieš kelionę į JAV miestą Hjustoną išmėgins jėgas su Makedonijos bei Graikijos rinktinėmis.

Birželio 20 d. Lietuvos ekipa kelsis į Teksaso valstiją, kur aklimatizuosis prie naujos laiko juostos ir užbaigs pasirengimo procesą dvejomis kontrolinėmis rungtynėmis su britais ir maču su rusais.

Tiesa, K. Kemzūra norėtų Hjustone sužaisti ir dar vienerias rungtynes, tačiau neaišku, ar lietuviams pavyks rasti varžovus. Balandį rinktinės strategas žada paskelbti ir kandidatų sąrašą, apie kurį kol kas vengia kalbėti.

„Nenorėčiau plačiau kalbėti apie kandidatų sąrašą, bet jame gali būti nuo 15 iki 17 žmonių. Neaišku, ar visi į pirmą stovyklą atvyks laiku: ilgiausiai užtrukti gali Madrido „Real“ klubo gynėjas Martynas Pocius, kai kurie kiti užsienyje rungtyniaujantys krepšininkai“, – sakė K. Kemzūra.

Primename, kad atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyras Venesuelos sostinėje Karakase vyks liepos 2-8 d, o lietuviai grupės varžybose kausis su šeimininkų ir Nigerijos komandomis.

Dėl paskutinių trijų olimpinių kelialapių Karakase iš viso kovos 12 rinktinių: Angola, Dominikos Respublika, Makedonija, Graikija, Jordanija, Pietų Korėja, Lietuva, Naujoji Zelandija, Nigerija, Puerto Rikas, Rusija ir Venesuela.

Beje, trečiadienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai taip pat pasirašė naują paramos sutartį su kompanija „Samsung“. Rėmimo suma neatskleidžiama, tačiau vadinama solidžia.

Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių grafikas

Birželio 16 d. Lietuva – Makedonija (Klaipėda)

Birželio 17 d. Lietuva – Graikija (Kaunas)

Birželio 23 d. Lietuva – Didžioji Britanija (Hjustonas)

Birželio 27 d. Lietuva – Rusija (Hjustonas)

Birželio 29 d. Lietuva – Didžioji Britanija (Hjustonas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)