„Lietkabelis“ iki ilgosios pertraukos atrodė kiek tvirčiau, bet vėliau situacijos kontrolę prarado. Puolime strigę panevėžiečiai leido „Cbet“ surengti spurtą 11:0 ir atitrūkti – 48:39. Vien baudų metimais daugiau nei pusę ketvirčio rinktų taškų „Lietkabeliui“ nepakako, o tuo pasinaudoję prieniškiai didino pranašumą – 59:46.

Tomo Dimšos aktyviau rinkti taškai gerino svečių komandos šansus (71:75), bet svarbiais epizodais tapo pražanga Vyteniui Lipkevičiui ir techninė, skirta Nenadui Čanakui. Taip „Cbet“ įgavo 7 taškų pranašumą, likus 40 sekundžių – 78:71. T. Dimša pelnė taškus su pražanga, o Regimantas Miniotas klydo, tačiau netrukus minėtas „Lietkabelio“ atstovas prasižengė ir Lukas Uleckas įtvirtino šeimininkų pergalę.

Įkaitus atmosferai techninėmis pražangomis taip pat buvo apdovanotas Tomas Lekūnas ir taip pat visas „Lietkabelio“ suoliukas.

Prienų komandoje su 15 taškų rezultatyviausi buvo Arnas Velička, Laurynas Birutis (6 atk. kam.), kuriam tai kol kas geriausias mačas grįžus į „Betsafe-LKL“, ir R. Miniotas.

13 taškų taip pat pridėjo L. Uleckas (8 atk. kam., 5 rez. perd.), 11 – Donatas Sabeckis, taip pat pasirodęs geriau, nei pirmame savo šio sezono mače.

Panevėžiečiai šį kartą tepataikė 5 tritaškius iš 25-ių (20 proc.).

„Lietkabeliui“ 21 tašką surinko T. Dimša, 17 – efektyviausią sezono mačą sužaidęs Željko Šakičius (12 atk. kam., 28 n.b.), 12 – Paulius Valinskas.

„Juventus“ įveikė „Šiaulius“

Utenos „Juventus“ apgynė savo namų tvirtovę: Žydrūno Urbono auklėtiniai 77:72 (23:18, 20:19, 18:19, 16:16) nugalėjo „Šiaulius.

Po šios pergalės „Juventus“ išliko penktoje „Betsafe-LKL“ turnyro lentelės vietoje, o šiauliečiai tenkinasi 7-9 vietomis.

Uteniškiai nuo pat rungtynių pradžios įjungė aukščiausią pavarą. 9:0 persvarą įgijęs „Juventus“ pirmoje rungtynių pusėje neleido „Šiauliams“ įgyti kontrolės.

Skirtumas nuolat svyravo ties dviženkle riba, tačiau ištvermingai laikęsi šiauliečiai antrojo kėlinio pabaigoje švieslentėje tragedijos nepamatė (43:37).

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas puikiai išanalizavo šiauliečių puolimą. Iki pertraukos uteniškiai gynyboje tvarkėsi pagirtinai, o tai atsispindėjo „Šiaulių“ statistikos protokole – 22 proc. tritaškių ir 44 proc. dvitaškių.

Po pertraukos Utenos klubas dažnai spaudė šiauliečius nuo galinės linijos. Devyniese žaidę svečiai laikėsi per kovinį atstumą iki pat ketvirtojo kėlinio pabaigos. Nemenkai išsigąsti uteniškiai turėjo progą, kai „Šiauliai“ priartėjo iki keturių taškų ribos (74:70). Tada savo žodį tarė Bryantas Crawfordas – amerikietis tritaškiu padidino pranašumą iki 7 taškų ir nulėmė rungtynių baigtį.

Utenos ekipoje neišsiskyrė nei vienas krepšininkas. Keturi žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o geriausią naudingumą iš jų pademonstravo Shannonas Scottas.

Amerikietis žaidė beveik 25 minutes ir pelnė 10 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus. S. Scottas surinko 16 naudingumo balų.

Šiauliečius į pergalę ištempti bandė šoklusis Kevinas Hardy. Pastarasis tapo rezultatyviausiu ir naudingiausiu rungtynių žaidėju (16 tšk. ir 27 naud. bal).

„Juventus“ šiose rungtynėse sulaukė pasveikusio Bryanto Crawfordo. Amerikietis surinko 7 taškus ir 3 naudingumo balus.

Tiesa, namų komandai šeštadienį negalėjo padėti Vytautas Šulskis.

„Šiauliai“ vertėsi be Aisčio Pilausko ir Eimanto Stankevičiaus. Sudėtyje skyles atvėrė atsisveikinimai su Kristupu Žemaičiu bei latviu Daviu Geku.

„Juventus“: Marius Runkauskas, Julius Jucikas ir Gytis Radzevičius po 12 taškų.

„Šiauliai“: Kevinas Hardy 16 (27 naud. bal.), Antanas Udras, Rokas Gustys 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)