55-erių verslininkas yra laidus gaminančios bendrovės „Lietkabelis“ generalinis direktorius ir akcininkas, verslo standartus diegiančios asociacijos „GS1 Lithuania“ valdybos narys, dar kelių Aukštaitijos sostinės įmonių vadovas bei bendraturtis.

S. Gailiūnas taip pat eina reprezentacines Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento pareigas.

Iki šiol jis buvo smulkusis viešosios įstaigos „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ dalininkas, dabar kontroliuoja apie 70 proc. dalių.

Likusios priklauso buvusiems klubo darbuotojams Mantui Ignatavičiui, Rokui Mickevičiui, Jonui Vainauskui ir rėmėjui Irmantui Aukštikalniui.

Tuo metu verslo partneriui dalis atidavęs A. Bieliauskas lieka klubo prezidentu.

„Turėtas dalis padovanojau ir dabar esu laisvas paukštis, galiu laisvai improvizuoti“, – šykščiai savo sprendimą Krepšinis.lt komentavo verslininkas.

Alvydas Bieliauskas

S. Gailiūnas kalbėtis apie „Lietkabelio“ dalininkų struktūros pertvarką atsisakė.

Primename, kad tarp dalininkų pastaraisiais mėnesiais verda savotiškas šaltasis karas. A. Bieliauskas su S. Gailiūnu bandė perkelti klubo veiklą į naują viešąją įstaigą, tačiau smulkieji dalininkai įtikino kitus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) narius sustabdyti šį manevrą.

Netrukus buvęs ekipos direktorius M. Ignatavičius buvo apskųstas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) dėl tariamai neskaidrios buhalterijos. Dabartinei klubo vadovybei užkliuvo M. Ignatavičiaus sudaryti sandoriai su savo tėvu dėl buto nuomos ir su žmonos valdoma įmone dėl rinkodaros paslaugų.

Klubas taip pat viešai pripažino, jog jo skolos praėjusią vasarą siekė 174 tūkst. eurų. Iš jų 54 tūkstančius „Lietkabelis“ buvo skolingas žaidėjams, tačiau šią įsiskolinimų dalį teigia jau padengęs.

Bet rudenį Panevėžio ekipą į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS) padavė buvęs komandos gynėjas Lukas Aukštikalnis, reikalaudamas išmokėti 32 tūkst. eurų negauto atlyginimo.

Ieškinį teismui yra pateikęs ir M. Ignatavičius, kuris siekia iš „Lietkabelio“ prisiteisti 67 tūkst. eurų skolą.

Dalininkų vaidas sutapo su lažybų skandalu: sausio pabaigoje „Lietkabelis“ atleido įžaidėją Vaidą Kariniauską, kuris susilaukė įtarimų „nešvariu“ žaidimu. Prieš panevėžiečių dvikovą Dižone (Prancūzija) su vietos JDA komanda V. Kariniausko bičiulis įvairiose lažybų bendrovėse statė neįprastai dideles sumas, lažindamasis dėl to, jog krepšininkas nesurinks savo taškų vidurkio (9). Tąsyk V. Kariniauskas pelnė vos 2 taškus.

Kilus skandalui, gynėjas iškart persikėlė į „Kymis“ (Graikija) klubą, kuriam jau buvo atstovavęs 2015-2015 metų sezone.

Savo ruožtu, „Lietkabelis“ vos per kelias dienas surado lietuvio pamainą ir pasirašė sutartį su Nigerijos rinktinės atstovu Ike Iroegbu.

Naujas atakų organizatorius debiutavo galingai: per pirmas dvejas rungtynes LKL vidutiniškai pelnė po 15,5 taško ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

Krepšinis.lt paklaustas, kaip pavyko taip greitai viduryje sezono gauti pajėgų krepšininką, klubo direktorius Martynas Purlys neslėpė, jog I. Iroegbu kandidatūra „Lietkabeliui“ buvo siūloma jau kurį laiką.

Ike Iroegbu

Pernai universitetą JAV baigęs ir į profesionalų krepšinį pasukęs afrikietis šį sezoną pradėjo Jėnos „Science City“ (Vokietija) komandoje, kurios trenerių štabe dirba Marius Linartas, o sudėtyje yra Martynas Mažeika.

11,1 taško vidurkį Vokietijos pirmenybėse rinkdavęs I. Iroegbu su pirmuoju savo klubu Europoje atsisveikino praėjusį mėnesį.

„Šį žaidėją mes jau buvome gerai išanalizavę. Kai atsitiko tokia situacija dėl V. Kariniausko, ilgai negalvojome. Rekomendacijos buvo labai geros, tautiečiai iš Jėnos Ike apibūdino kaip motyvuotą, juodo darbo nebijantį, paklusnų ir neaikštingą žaidėją. Nors pirmas sezonas Europoje, kaip dažnai būna, jam prasidėjo nelengvai, jis nerodė jokių kaprizų.

Panevėžyje jį dar turime tik 10 dienų, todėl išvadas daryti anksti. Bet kol kas esame patenkinti Ike. Pažiūrėsime, kaip jis atrodys susidūręs su rimtesniu priešininku, kaip reaguos į didesnį spaudimą“, – Krepšinis.lt komentavo M. Purlys.

Trečiadienį „Lietkabelis“ žais atsakomąsias Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. LKL turnyro lentelės kaimynų pirmoji akistata baigėsi panevėžiečių pergale 78:68.

Dvikova Panevėžyje prasidės 20 val., ją tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)