Rimo Kurtinaičio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 96:67 (19:17, 29:11, 19:18, 29:21) sumindė Panevėžio „Lietkabelio“ (13-7) krepšininkus.

Sostinės ekipa pataikė net 17 tritaškių iš 31 (54 proc. taiklumas) ir pakartojo „Betsafe-LKL“ sezono pataikytų tritaškių rekordą. Dvitaškių nugalėtojai įmetė 16 iš 30 (53 proc. taiklumas).

Traviso Petersono vedami šeimininkai galingai pradėjo susitikimą ir jau pirmosiomis minutėmis pabėgo į priekį 16:4.

Nors Ramūno Butauto kariauna spurtavo 13:0 ir persvėrė rezultatą 17:16, netrukus iniciatyvą vėl perėmė vilniečiai, atsakę spurtu 16:2 ir atitrūkę 32:19.

„Lietkabelis“ iki šiol su R. Butautu buvo sužaidęs trejas rungtynes, o per jas vidutiniškai rinko net po 97,6 taško, tačiau prieš vilniečių gynybą panevėžiečiai jokių atsakymų neturėjo.

Puolime strigęs „Lietkabelis“ turėjo daug problemų ir gynyboje. Per pirmąją mačo pusę į savo krepšį svečiai praleido net 9 tritaškius bei prasidėjus trečiajam ketvirčiui jau atsilikinėjo 28:50.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje nepasikeitė. Toliau dominavęs „Lietuvos rytas“ netrukdomas didino savo persvarą ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė triuškinančią pergalę.

24 taškus pelnęs Travisas Petersonas sužaidė rezultatyviausias rungtynes savo karjeroje „Betsafe–LKL“ čempionate. 5 tritaškius pataikęs amerikietis pakartojo savo naudingumo rekordą surinkdamas 28 naudingumo balus.

Puolėjui sėkmingai talkino 18 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus surinkęs Mindaugas Girdžiūnas, kuriam tai taip pat buvo vienas geriausių pasirodymų vilkint „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 24 (5/8 trit., 28 n.b.), Mindaugas Girdžiūnas 18 (4/8 trit., 7 rez. perd.), Jimmy Baronas 12 (4/7 trit.), Martynas Echodas 11 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius 8 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 12 (8 rez. perd.), Lukas Aukštikalnis ir Donatas Tarolis po 11, Kšištofas Lavrinovičius ir Simas Jasaitis po 8.

Panevėžio ekipa šią savaitę neteko naudingiausio savo krepšininko Ado Juškevičiaus, kuris persikėlė į Stambulo „Galatasaray“. „Lietkabelis“ gynėjų pozicijose liko tik su trijų žaidėjų rotacija.

Šios komandos iki šiol tarpusavio susitikimuose šį sezoną buvo pasidalinusios po pergalę. „Lietuvos rytas“ namuose pralaimėjo 81:97, bet svečiuose atsigriebė 75:69.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)