Nuo pat dvikovos starto užtikrintai aikštėje besijautę Aukštųjų Šančių krepšininkai griebė iniciatyvą į savo rankas ir klojo tvirtus pagrindus triumfui. Dieną prieš sunkią pusfinalio dvikovą prieš Aleksotą laimėjusi „Spurto“ ekipa nesurado rimtesnių argumentų pasipriešinti galingai finalinėse rungtynėse atrodžiusiems varžovams. Tą pripažino ir Eigulių komandos lyderis Petras Aleksonis.

„LŽSHA Aukštieji Šančiai yra labai gerai sukomplektuota komanda, turi tiek gerus gynėjus, tiek gerus puolėjus. Prieš tokią komandą žaisti tikrai yra sunku – ir apsiginti, ir užpulti. Aišku, kažkiek turėjo įtakos ir tai, jog vakar žaidėme lemiamas pusfinalio rungtynes su Aleksotu. Ten tikrai įdėjome maksimumą psichologinių ir fizinių jėgų.

Ir šiandien ryte atsikėlus buvo šiek tiek sunku. Bet kokiu atveju varžovų komandą vertinu gerai, ir ji pelnytai laimėjo. Pelnytai laimėjom ir mes antrą vietą. Neliūdim. Mūsų komandai tai yra tikrai geras pasiekimas.“ – bendru sezono rezultatu liko patenkintas P. Aleksonis.

„LŽSHA“ Aukštųjų Šančių trenerė Indrė Keršulytė nuopelnus atidavė jos manymu labiausiai prie to prisidėjusiems.

„Už komandos surinkimą buvo atsakingas Paulius Seniūnas, kuris tikrai padirbėjo iš peties, todėl buvo lengva dirbti su tokiais žaidėjais, puikiai rungtyniaujančiais ir suprantančiais krepšinį. Finalui jie buvo nusiteikę ir pasiruošę – tai leido iškart kontroliuoti situaciją aikštėje.

Sezono eigoje sunkesnių momentų atsirasdavo, jei neateidavo pagrindiniai žaidėjai, tačiau atsarginiai visuomet pagelbėdavo. Derinių sukdavome įvairių, tačiau vienas buvo pagrindinis: jei kamuolį įmetame baudos aikštelėje esančiam Lukui Jasevičiui – taškai garantuoti.“

Naudingiausiu finalo žaidėju tapo būtent už kamuolio skirstymą atsakingas žaidėjas – Justas Ališauskas. Aukštųjų Šančių dirigentas atliko 10 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, išprovokavo 9 pražangas, be viso to pelnė 23 taškus ir surinko 40 naudingumo balų.

„LŽSHA“ Aukštieji Šančiai: P. Mickūnas 26 (5 per. kam., 32 naud. bal.), J. Ališauskas 23 (10 rez. perd., 40 naud. bal.), M. Čipas 21 (9 atk. kam.), L. Jasevičius 18 taškų (14 atk. kam.).

Eiguliai – BC „Spurtas“: R. Kondratavičius 19, P. Aleksonis 18, V. Vaksmanas 12 taškų.

Bendruomenių lygos prizininkai

Atkaklus ir iki paskutinių dvikovos sekundžių nugalėtoją sprendęs Bendruomenių lygos mažasis finalas baigėsi Rokų „Želdynėlio“ triumfu. Lemiamą ataką išpildęs „Želdynėlis“ minimaliu skirtumu 64:63 palaužė Aleksotą ir matavosi bronzos medalius.

Prastai rungtynes pradėję Aleksoto krepšininkai pamažu atsitiesė ir po ilgosios pertraukos lygino žaidimo eigą. Kuomet trečiame kėlinyje T. Matulevičius pasižymėjo dvitaškiu greitos atakos metu, Aleksotas trumpam įsiveržė į priekį – 45:44.

Iniciatyvos nepraradęs „Želdynėlis“ ketvirtame kėlinyje susigrąžino kiek saugesnį atstumą (57:51), tačiau likus trims minutėms N. Pranckevičiaus taškai lygino rezultatą 58:58.

Lemiamų minučių metu netrūko rungtynių baigtį galėjusių nuspręsti įvykių. Kai Š. Karūnaitis nepataikė dviejų baudos metimų, D. Sujeta taikliu dvitaškiu išvedė Aleksotą į priekį 63:62, o varžovams paliko septynias sekundes išsigelbėti.

Nors pirmasis Rokų „Želdynėlio“ bandymas tikslo nepasiekė, kamuolį atsikovojęs Š. Karūnaitis paskutinę dvikovos sekundę išplėšė pergalę metimu iš po krepšio.

„Pirmavome aštuoniolika taškų, bet sugebėjome padaryti intrigą. Visgi nenuleidome rankų sunkiais momentais, susitelkėme keletą kartų kai to reikėjo, kovojome. Tas atkaklumas ir leido nugalėti. Pasisekė pataikyti paskutinį metimą, nors prieš tai nesumečiau baudų metimų, tad dėkoti galima ir sėkmei“ – pripažino pergalę Rokų „Želdynėliui“ atnešęs Š. Karūnaitis.

„Nors po pralošto pirmo kėlinio atmetėm taškus, tačiau pabaigoje pritrūko sėkmės. Neapsigynėm paskutinę ataką, nesusikeitėme kaip palanavome ir viskas, nieko nebepakeisi.“ – teigė su pralaimėjimus susitaikęs Darius Kisielius.

Rokų „Želdynėlis“: Š. Karūnaitis 16 (12 atk. kam.), M. Mažeika (9 atk. kam.) ir A. Kaminskas po 12, D. Pranskevičius 11 taškų.

Alekstotas: D. Kisielius 19, T. Matulevičius 17 (12 atk. kam.), N. Pranckevičius 13 (9 atk. kam.).

Apdovanojimus bei organizatorių įsteigtus prizus žaidėjams įteikė lygos globėjas, buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas, Kauno miesto tarybos narys Gediminas Budnikas. Projektą vykdo VšĮ „Bendruomenių krepšinis“ bei Asociacija „Didžiojo Aleksoto draugija“.

Projektas „Kauno miesto bendruomenių krepšinio pirmenybės“ dalinai finansuojamas Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR vyriausybės ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

„Džiugu, kad projektas sėkmingai vykdomas nuo 2007 metų, kasmet pavyksta pritraukti apie 200 įvairių Kauno miesto bendruomenių narių į krepšinio varžybas, kurių per sezoną įvyksta virš 90. Taigi miestiečiai turi puikią progą išbandyti save bei savo bendruomenės komandą krepšinio pirmenybėse, taip stiprindami savo sveikatą bei bendruomenės narių ryšius“, – džiaugėsi pirmenybių įkūrėjas bei organizatorius, Kauno krepšinio mėgėjų lygos viceprezidentas, Arūnas Samochinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją