Lietuvos rinktinė istorine nesėkme atidarė FIBA „burbulą“ Vilniuje. Penktadienį Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20) nusileido 2022 metų Europos čempionato C grupės autsaideriams Danijos krepšininkams.

„Visi turi prisiimti atsakomybę ir ištaisyti tą klaidą. Gėda. Kitaip negali pasakyti. Reikia išskalauti tą prastą skonį burnoje ir išspjauti. Tai galima padaryti tik su pergale“, – kalbėjo B. Matkevičius.

Trenerio asistentas kvietė nesižvalgyti atgal ir žiūrėti, kas laukia toliau: „Žiūrime į kitą etapą, turime eiti toliau. Galvojame apie belgus. Akcentavome jų žaidimą prieš mus Belgijoje, kur patyrėme pralaimėjimą, turime atkreipti dėmesį į jų fiziškumą ir neleisti jiems mus primušti. Jei leisime vėl mus apstumdyti, bus blogai. Belgai fiziškai žaidžia, šokinėja, perima kamuolius ir iš to gyvena puolime, susirenka pigius taškus. O kai pagauna liepsnelę, užveda treneris, komanda turi kitą veidą“.

Anot jo, reikia mažinti klaidas puolime, ištampyti varžovų gynybą, neleisti apstumdyti.

Rungtynių sekmadienį pradžia – 19.30 val. Belgai pasirodymą Vilniaus „burbule“ penktadienį pradėjo 90:62 sutriuškindami Čekiją. Lietuvos rinktinė sieks revanšo už nesėkmę Monse praėjusį vasarį 65:86.

Paskutinis Europos čempionato atrankos varžybų „langas“, kuriame ir paaiškės dviejų kelialapių į 2022 metais vyksiantį finalinį etapą savininkai, laukia ateinantį vasarį. Lietuvos krepšinio federacija vėl sieks priimti C grupės komandas Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)