Nežinau, ar ir Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui patinka šie Simo bruožai, bet jis jį pakvietė žaisti Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionate Ispanijoje. Žaidė todėl, kad Simas yra patikimas žmogus ir daro daug dalykų, kurie tik taškus medžiojančiam aistruoliui yra nepastebimi.

Ir dar vienas dalykas, patekimas į Lietuvos krepšinio rinktinę reiškia, kad esi vienas iš 12-os geriausių šios šalies krepšininkų. Ne kokio nors Mozambiko, su visa pagarba, o Lietuvos, kuri pasaulio reitinge užima ketvirtą vietą!

Ir tada tiesiog sunkiai gali suvokti, kaip Lietuvos krepšinio rinktinės, kuri pasaulio čempionate užėmė ketvirtą vietą, narys po planetos pirmenybių neranda darbo. Šiaip tikrai nenustebčiau, jeigu S. Jasaitis apskritai yra vienintelis pasaulio čempionate dalyvavęs krepšininkas, kuris neturi darbo. Nes tai tiesiog nelogiška. Galvoji: „Na, kaip taip gali būti?“

S. Jasaitis jau tris mėnesius laukia darbo pasiūlymų ir kiekvieną dieną lieja prakaitą treniruoklių salėje. 32-ejų metų krepšininkas neslepia, kad profesine prasme išgyvena sunkų laikotarpį.

– Kai tokia situacija, kartais neateina mintis į galvą, kad gal ai, kam čia viso to reikia? Su krepšiniu „rišu“.

– Visko būna. Visokių pamąstymų, susinervini, galvoji, kodėl taip yra. Gal jau užteks, bet viena diena praeina, ir jau vėl kitaip galvoji. Visko būna.

– Trys mėnesiai treniruoklių salėje. Galima įsivaizduoti, kaip esi išsiilgęs krepšinio…

– Krepšinio tai taip, bet treniruoklių salės – ne. Labai tų raumenų, kaip sakant, nepumpuoju. Daugiau dirbu fiziniam pasirengimui, smulkiems raumenims. Aišku, kartais nueinu pamėtyti į salę. Visi sako: ateik, pažaisk, pažaisk, bet, žinai, ateisi pažaisti ir, neduok, Dieve, kas nors atsitiks, tada išvis jau reikės kabinti sportbačius ant vinies. Tokia situacija jau ne pirmą kartą. Po Turkijos pasaulio čempionato irgi taip pat buvo. Tik per naujus metus su „Lietuvos rytu“ pasirašiau sutartį. Kaip sakant, jau žinau, ką tai reiškia.

– Žaidei pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje, užėmėt ketvirtą vietą, pusfinalyje nusileidę amerikiečiams, ir nesulaukei tinkamo pasiūlymo?

– Buvo tų pasiūlymų iš įvairių šalių. Bet jie manęs nelabai tenkino. Nežinau, gal mano tokios ambicijos. Pačiam jau nedaug liko žaisti, tai ir norisi geresnės sutarties. Aišku, tas laukimas nelengvas, nervina. Per televiziją matai, kaip žaidžia draugai. Vis tiek tas krepšinis įaugęs širdyje. Visada norisi žaisti. O paskiau galvoji, na, va, būčiau pasirašęs ir dabar žaisčiau. Bet yra, kaip yra. Tikiuosi, iki Naujųjų metų ar po jų jau kažkas tokio atsiras.

– Gal dėl to, kad nepavyksta surasti naujos komandos, reikėtų pakeisti agentą?

– Gal ir reikėtų (juokiasi), bet mes su juo jau daug metų bendraujam. Jis ne tik agentas, bet ir tikrai geras draugas. Jis juk irgi savo pinigus gauna, todėl domisi, kad būtų kuo geresnė sutartis.

– Dabar, po pirmo etapo pabaigos Eurolygoje, Europos taurės varžybose turbūt yra daugiausia galimybių sulaukti pasiūlymo. Sausio mėnesį, kai komandos galutinai susiformuos, šansai gerokai sumažės.

– Na, taip, daugiausiai pasiūlymų būna tokiu laikotarpiu. Kažkas nori pasistiprinti, arba, neduok Dieve, kas nors traumą patiria. Arba kurį žaidėją atleidžia, tai tik tokios galimybės. Jų nėra daug. Visos komandos jau susiformavusios. Dar būna legionierių limitas. Sunku. Aš žiūrėsiu visus variantus.

– Pagal ką dėliojami prioritetai, ar pasirašyti sutartį?

– Jeigu būna daugiau pasiūlymų, tai žiūri, susidėlioji pliusus ir minusus, kur tau geriau. Koks treneris, žaidėjai, klubo istorija. Jeigu komanda žaidžia Europos taurėje ar Eurolygoje, tai vis tiek jau tada ir pinigai gali būti mažesni. Bet jeigu komanda iš kokios Afrikos ar Libano, tada norisi kuo daugiau uždirbti, kad senatvei būtų (juokiasi).

– Viskas priklauso nuo galimybių ir nuo trenerio Jono Kazlausko pasirinkimo, bet pats, asmeniškai, norėtum dalyvauti Europos čempionate?

– Aišku, visada norisi žaisti už Lietuvą. Bet, būna, atvažiuoji į stovyklas ir pradeda kažką skaudėti. Tada irgi atsiranda minčių. Ar vasarą praleisti vienaip, ar kitaip. Aišku, dar tai labai toli, be to, svarbiausia, pats dabar esu be klubo. Kaip aš tokiu atveju galiu tikėtis žaisti rinktinėje, jokių variantų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!