Dar nei vienas NBA treneris nerado priešnuodžių pagrindiniam „žudikui kūdikio veidu“ ginklui – tritaškiams metimams. Jų šį sezoną S. Curry įmetė jau 288 bei taip dviem tolimais metimais pagerino praėjusių metų savo paties pasiektą rekordą. Trečias rezultatas tarp daugiausiai įmestų tritaškių per vieną sezoną taip pat priklauso S. Curry (272), rašo si.com.

Praėjusios savaitės mače su Oklahomos „Thunder“ S. Curry pataikė 12 tritaškių bei taip pakartojo visų laikų per vienerias rungtynes įmestų tritaškių rekordą. Maža to, 27-erių metų krepšininkas pelnė 46 taškus ir paskutinę pratęsimo sekundę įmetė tritaškį, išplėšusi pergalę (121:118).

S. Curry yra absoliutus bebaimis – jis su milžinišku pasitikėjimu savimi meta tritaškius iš devynių metrų ar net toliau ir tai nesudaro jokių problemų nei GSW vyriausiajam treneriui Steve‘ui Kerrui, nei S. Curry komandos draugams. Kodėl? Todėl, kad jau dabar geriausiu visų laikų snaiperiu vadinamas S. Curry tuos metimus pataiko.

NBA tritaškio linija nuo krepšio yra nutolusi 7 metrus ir 24 centimetrus. Metimus, išmestus iš beveik 8 metrų ir toliau S. Curry realizuoja net 47,9 proc. taiklumu (112/234). Iš 9 metrų ir toliau – 50 proc. (11/22). Tokie pataikymo procentai yra absoliučiai neįtikėtini.

Visgi varžovams dažniausiai tenka gerokai pasukti galvą, kaip bent jau pristabdyti S. Curry. Galbūt visas rungtynes prieš S. Curry naudoti spaudimą? Bet tada krepšininkas, puikiai valdantis kamuolį gali prasiveržti po krepšiu, kur jis yra taip pat pavojingas.

Jei bandysi S. Curry spausti, jis meistriškai prakirs ir gaus nuostabų perdavimą iš Andrew Boguto ar bet kurio kito komandos draugo:

Jei ypatingai kruopščiai stengsiesi ginti S. Curry žaidimą du prieš du (kuris, dažniausiai, prasideda gerokai už tritaškio linijos), jis atiduos kamuolį, pavyzdžiui, Draymondui Greenui, kuris taip pat puikiai moka sukurti situacijas:

Jei stabdysi S. Curry greitame puolime ir neleisi jam mesti tritaškio, jis prasiverš ir įmes iš po krepšio:

Jeigu vaikysiesi S. Curry prie tritaškio, jis vis tiek įlys į baudos aikštelę ir atiduos rezultatyvų perdavimą arba įmes iš po krepšio pats:

Sustabdyti S. Curry įmanoma, tačiau tada veikiausiai reiktų dvigubinti gynybą, kas leistų atsiskleisti kitiems „Warriors“ ginklams. Praėjusių metų NBA finalo antrose rungtynėse Klivlando „Cavaliers“ įžaidėjui Matthew Dellavedovai pavyko sustabdyti S. Curry – tada snaiperis pataikė tik du tritaškius iš 15 bei pelnė tik 19 taškų.

Tačiau prastą S. Curry žaidimą kompensavo Klay Thompsonas, pelnęs 34 taškus, Harrisonas Barnesas pridėjo 11, Draymondas Greenas – 10. Ir nors tą mačą „Warriors“ pralaimėjo 93:95, vėliau atsigavo tiek pats S. Curry, tiek „kariai“ bei seriją laimėjo 4-2.

Jeigu S. Curry taip puikiai nevaldytų kamuolio ir nejaustų žaidimo ritmo, NBA treneriams šį sezoną net po 30,7 taško pelnantį krepšininką sustabdyti būtų lengviau. Tačiau dabar, kai S. Curry pataikyti gali iš absoliučiai bet kurios aikštelės vietos, kyla klausimas, ar priešnuodžiai prieš S. Curry apskritai egzistuoja.

Įspūdingas S. Curry pasirodymas mače su Oklahomos komanda:

Tolimas bombas, stebinusias net LeBroną Jamesą, S. Curry pradėjo šaudyti dar būdamas koledže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)