Oficiali lygos svetainė rašo, kad aukštaūgis iš Lietuvos nerungtyniavo dėl patemptų kairės rankos piršto (smiliaus) sausgyslių. Vis tik atliktus rentgeno nuotrauką, paaiškėjo, kad rimtesnių sužeidimų lietuviui pavyko išvengti.

Komandos atstovai „Twitter“ tinkle paaiškino, kad J. Valančiūnas susižalojo ketvirtadienį rungtynių su „Denver Nuggets“ metu. Pranešime tikinama, kad krepšininkas pasveiks greitu metu.

Ši smulki traumelė paskatino „Raptors“ komandos vadovus leisti centrui iš Lietuvos pailsėti. Dar vakar buvo norima atšaukti aukštaūgį iš NBA vasaros lygos. J. Valančiūnas neabejotinai buvo geriausias savo komandos (ar net viso turnyro) žaidėjas, o vidurio puolėjo progresu įsitikinusi Toronto klubo vadovybė nenorėjo rizikuoti jo sveikata.

„Tai būtų logiška, nes jam reikia bent kelių dienų poilsio prieš prisijungiant prie Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos, – rašė „The Star“ žurnalistas Dougas Smithas. – Drįstu teigti, kad Europos čempionate J. Valančiūnas žais siaubingai daug – daug daugiau nei Londono olimpiadoje, todėl nėra jokio reikalo jį varginti dar ir čia.“

Ketvirtfinalio rungtynėse Kanados komandoje rezultatyviausiai žaidė po 28 taškus pelnę Quincy Acy (10 atk. kam.) ir Dwightas Buycksas. 10 taškų pridėjo Chrisas Wrightas.

Nugalėtojams Markieffas Morrisas surinko 23 taškus, Archie Goodwinas – 20, Dionte Christmasas - 15.

NBA vasaros lygoje itin giriamas J. Valančiūnas vadinamas vienu iš pagrindinių favoritų laimėti turnyro naudingiausio žaidėjo titulą. Per iki tol sužaistas ketverias rungtynes lietuvis vidutiniškai rinko po 18,8 taško (56,1 proc. dvit.), 10,0 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo, bet 5,0 klaidos ir 5,8 pražangos.

Dabar vidurio puolėjas parskris į Lietuvą ir prisijungs prie Palangoje besitreniruojančios nacionalinės vyrų krepšinio komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)