Rungtynes sėkmingiau pradėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir po kelių taiklių Tylerio Cavanaugh metimų kauniečiai pirmavo 13:5. Tačiau Antano Sireikos auklėtiniai nebuvo nusiteikę lengvai pasiduoti ir sužaidus kiek daugiau nei 7 min. po Martyno Varno dvitaškio sumažino atsilikimą iki 2 taškų (15:17).

Visgi po šalto dušo sukrutę žalgiriečiai kėlinį užbaigė spurtu 10:2 ir po pirmo kėlinio pirmavo 27:17.

Antrame kėlinyje šiauliečiai ir vėl kibo žalgiriečiams į atlapus, o įpusėjus kėliniui komandas skyrė vos 2 taškai (33:31). Tiesa, perlaužti rungtynių eigos „Šiaulių“ krepšininkams nepavyko ir po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 45:38.

Ir po pertraukos aikštėje vyko atkakli kova, bet „Žalgiris“ stabiliai išlaikė dviženklę persvarą. 23 min. po dar vieno tolimo T. Cavanaugh pataikymo žalgiriečiai pirmavo 50:38 ir nors varžovai kelis kartus buvo sumažinę atsilikimą iki vienženklio skirtumo, bet po trijų kėlinių žalgiriečiai pirmavo 61:49.

Lemiamą kėlinį žalgiriečiai pradėjo taiklių metimų serija ir sužaidus 33 min. pirmavo 67:49. Šiauliečiai dar mėgino priešintis ir įpusėjus kėliniui po tritaškio Pauliaus Danusevičiaus pataikymo komandas skyrė 14 taškų (72:58).

37 min. po dar vieno taiklaus šiauliečių tritaškio „Žalgirio“ pranašumas sumažėjo iki 10 taškų (76:66). Vis dėlto, po minutės pertraukėlės į aikštę sugrįžę žalgiriečiai nebejuokavo ir susikaupę užbaigė rungtynes išsaugodami saugų dviženklį pranašumą.

„Žalgirį“ į pergalę vedė 15 taškų įmetęs Joffrey Lauvergne'as. Kauno ekipos vidurio puolėjas taip pat atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 5 varžovų pražangas ir surinko 24 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 15, Tyleris Cavanaugh 13, Edgaras Ulanovas 12, Joshas Nebo 10, Lukas Lekavičius 8, Paulius Jankūnas 7, Mantas Kalnietis 5, Artūras Milaknis ir Janis Strelnieks po 3, Karolis Lukošiūnas ir Tai Websteris po 2.

„Šiauliai“: Martynas Varnas 12, Paulius Danusevičius 10, Nemanja Bezbradica, Donatas Sabeckis, Jonathanas Elmore'as ir Isaiah Armwoodas po 8, Arminas Urbutis 7, Eimantas Stankevičius 4, Daniel Baslyk 3.

Nuo 2016 m. rengiamose KMT varžybose žalgiriečiai šešis kartus žaidė pusfinalyje – ir iškovojo visas pergales. 2017, 2018, 2020 ir 2021 m. Kauno „Žalgiris“ triumfavo ir finalinėse KMT rungtynėse.

Tuo metu „Šiauliai“ į KMT finalinį ketvertą pateko pirmą kartą.

Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse Kauno „Žalgiris“ ir „Šiauliai“ susitiko du kartus, abi rungtynes laimėjo žalgiriečiai (97:64 ir 89:86).

Rungtynėms su „Šiauliais“ į Kauno „Žalgirio“ rikiuotę grįžo Mantas Kalnietis, o į dvyliktuką nebuvo įtraukti Nielsas Giffey ir Regimantas Miniotas.

Šiauliečių gretose bene rimčiausiu nuostoliu tapo vidurio puolėjo Giedriaus Staniulio trauma. Vidutiniškai po 13,8 taško per rungtynes rinkusį 30-metį krepšininką pakeitė po traumos sugrįžęs 35-erių puolėjas Arminas Urbutis.

Antrajame KMT pusfinalyje 18.15 val. į kovą stos susitiks Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)