V. Spanoulis ir kitas svarbus gynėjas Janis Strelniekas negalės žaisti dėl traumų. Tai atskleidė „Olympiakos“ strategas Davidas Blattas, teigiantis, kad jo komanda namuose gali kovoti ir su išretėjusia gynėjų linija. Tai praėjusią savaitę buvo įrodyta 89:69 sutriuškinant Miuncheno „Bayern“.

„Spanoulis ir Strelniekas žaisti negalės. Dėl to yra apmaudu, bet negalime nieko dėl to padaryti, tenka susitaikyti – situacija sunki, bet reikia toliau dirbti ir tai išgyventi.

Mes jau žaidėme be šių gynėjų prieš „Bayern“ ir tai buvo puikios rungtynės. Yra kaip yra, negali būti pasiteisinimų, tokia situacija. Jau parodėme, kad tokioje situacijoje galime žaisti, penktadienį turėsime daryti tai vėl.

Priešingai nei Kaune, rytoj turėsime traumą išsigydžiusį Axelį Toupane'ą. Jis mums yra labai svarbus, gera turėti jį ant parketo“, – dėstė D. Blattas.

Kalbėdamas apie penktadienio rungtynes, strategas pripažino, jog jų reikšmė prilygsta finalui. Laimėjusi komanda dės didelį žingsnį link atkrintamųjų, o pralaimėjusios ekipos šansai bus itin komplikuoti. Jei pralaimės „Žalgiris“, vilčių patekti į stipriausiųjų aštuntuką kauniečiams nebeliks.


„Mūsų laukia ypatingos svarbos rungtynės. Žaisime savo žiūrovų akivaizdoje, todėl tikiuosi, kad žaisime taip, kaip praėjusią savaitę rungtyniavome prieš Miuncheno klubą. „Žalgiris“ yra labai gera komanda, šį sezoną ji turėjo sunkumų, tačiau dabar įgijo puikią formą.

Tai yra komanda, turinti daugybę įvairių talentingų krepšininkų, kurie labai gerai žaidžia kartu. Jei norime „Žalgirį“ nugalėti, privalėsime rodyti geriausią savo žaidimą. Viskas priklausys nuo mūsų pastangų ir kovingumo“, – kalbėjo D. Blattas.

„Olympiakos“ per pastaruosius devynis mačus Eurolygoje iškovojo vos dvi pergales ir iškrito iš lyderių aštuntuko, tačiau D. Blattas nosies dėl to nenukabina: pergalės namuose prieš „Žalgirį“ ir kitą savaitę prieš Stambulo „Daruššafaką“ atvers kelią į ketvirtfinalį.

„Tikiuosi, jog sulauksime gausaus sirgalių palaikymo. Jei per šiuos finalus būsime kartu – pasieksime geriausius rezultatus. Gerai, kad abu paskutinius mačus žaisime namuose ir nereikės keliauti“, – sakė treneris, kelione paaiškinęs praėjusią savaitę 67:90 patirtą sutriuškinimą Las Palme.

„Rungtynės išvykoje prieš „Gran Canaria“ yra labai specifinės. Ypatingai per dvigubą savaitę. Po ilgos kelionės žaisti ten yra itin sunku. Neabejoju, jog „Žalgiris“ gali pasakyti tą patį. Negalime daryti išvadų po tokių rungtynių, dabar tam nėra laiko, reikia su drąsa pasitikti artėjančias rungtynes“, – teigė D. Blattas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)