20 taškų prie pergalės prisidėjo Rokas Giedraitis, 13 - Gintaras Leonavičius, po 10 - Vytautas Šulskis, Julius Jucikas ir Rolandas Alijevas.

Svečių iš Utenos gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Rashaunas Broadusas ir Nikita Barinovas (po 13 tšk.), Simas Buterlevičius (10 tšk.), Arvydas Šikšnius (8 tšk.), Edgaras Stanionis (7 tšk.), Saulius Kulvietis, Valdas Dabkus ir Egidijus Dimša (po 6 tšk.).

Rungtynių eiga

Nors susitikimą dvitaškiu pradėjo Šiaulių komanda, „Juventus“ atsakė trim tiksliom atakomis iš eilės ir sužaidus pustrečios minutės jau pirmavo (6:2). Sėkmingą atkarpą sužaidę aikštės šeimininkai sugrąžino pusiausvyrą (8:8), o Vytautas Šulskis baudos metimu persvėrė rezultatą „Šiaulių“ naudai (9:8). Likus žaisti tris minutes dvitaškius pataikė Edgaras Stanionis ir Valdas Dabkus (12:10), tačiau prasidėjus paskutinei minutei rezultatas tapo lygus (15:15), o Rolandas Alijevas tritaškiu aidint kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai vėl išvedė į priekį šiauliečius (18:15).

Antro kėlinio pradžioje aikštės šeimininkai buvo įgiję 5 taškų persvarą (22:17), tačiau Arvydas Šikšnius pataikė iš toli, dvi baudas įemtė V. Dabkus, dvitaškį pataikė Nikita Barinovas ir „Juventus“ vėl išsiveržė į priekį (24:22). Po Roko Giedraičio tolimo metimo šiauliečių pranašumas buvo šoktelėjęs iki 6 taškų (36:30), bet Rashaunas Broadusas baudos metimu kiek sušvelnino Utenos klubo atsilikimą – 31:36.

Keturiais V. Šulskio taškais prasidėjusiame trečiame kėlinyje „Šiauliai“ buvo įgiję 9 taškų pranašumą (40:31), tačiau svečiai atsakė atkarpa 8:0 ir po Simo Buterlevičiaus ir N. Barinovo tritaškių sumažino deficitą iki minimumo (39:40). Likus pustrečios minutės „Šiaulių“ atotrūkis vėl padidėjo iki 5 taškų (48:43), bet Egidijus Dimša ir Saulius Kulvietis išlygino santykį (48:48). Per likusį laiką kiek geriau žaidė Dainiaus Adomaičio auklėtiniai, kurie prieš ketvirtą kėlinį turėjo minimalų pranašumą (52:51).

Paskutinį ketvirtį žymiai geriau pradėjo „Juventus“ komanda, kuri po N. Barinovo dvitaškio su pražanga įgijo 5 taškų persvarą (58:53), o po Gediminui Petrauskui skirtos techninės pražangos dar labiau nutolo (61:53). Įpusėjus kėliniui komandas skyrė 9 taškai (67:58), bet keturis taškus iš eilės surinkę šiauliečiai privertė D. Adomaitį prašyti minutės pertraukėlės (67:62). Pačioje kėlinio pabaigoje „Juventus“ krepšininkai vienas po kito buvo priversti palikti aikštelę dėl išnaudoto penkių pražangų limito, o „Šiaulių“ klubas tuo puikiai pasinaudojo. Likus žaisti tris minutes rezultatas jau buvo lygus (69:69), o V. Šulskis prasidėjus paskutinei susitikimo minutei persvėrė rezultatą „Šiaulių“ naudai (71:69). Paskutinės svečių atakos metu R. Broadusas turėjo galimybę persverti rezultatą, tačiau nepataikė iš toli, o Gintaras Leonavičius dar dviem taškais padidino šiauliečių pranašumą – 73:69.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)