Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus 16 sekundžių Virginijus Sirvydis realizavo abi baudas – 72:73.

Pražanga sustabdytas Janis Rozitis, prametė baudos metimus ir paliko vilniečiams 14 sekundžių lemiamai atakai.

Jos metu Paulius Joneliūnas pataikė dvitaškį su lyg sirena, tačiau teisėjai nesiryžo įskaityti vidurio puolėjo metimo. Pasitarę tarpusavyje, arbitrai nusprendė neįskaityti svečių taškų ir pergalė (73:72) liko „Valmiera“ komandos pusėje.

„Sakalų“ žaidėjai ir treneriai liko nepatenkinti tokiu sprendimu ir po mačo informavo komisarą, kad rašys protestą. Kol treneriai peržiūrinėjo vaizdo įrašą, komisaras pasišalino iš arenos ir nesulaukė „Sakalų“ protesto rašto.

„Mums atrodė, kad paskutinis metimas buvo atliktas laikus. Pasakėme komisarui, kad rašysime protestą ir išėjome žiūrėti įrašo. Grįžę komisaro neberadome. Latviai teisinosi, kad nėra numatytas laikas, kiek laukti rašto“, – pasakojo „Sakalų“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Sakalų“ vadovai susisiekė su BBL generaliniu direktoriumi Sauliumi Samulevičiumi ir šiam papasakojo visą situaciją. Lietuvis nustebo dėl tokio komisaro elgesio bei leido „Sakalams“ parašyti protestą vėliau. Ar klubas protestuos rungtynes, kol kas neaišku.

„Iš vaizdo įrašo sunku vienareikšmiškai nuspręsti, ar laiku buvo paleistas kamuolys, bet mes visi esame įsitikinę, kad tai buvo padaryta dar nesibaigus ketvirtajam ketvirčiui“, – įsitikinęs K. Maksvytis.

Jeigu „Sakalai“ paduos protestą ir jis bus patenkintas, pergalė sostinės komandai nebus įskaityta, o tiesiog bus peržaistas mačas.

„Sakalams“ Arnas Butkevičius pelnė 16 taškų, Paulius Joneliūnas – 12, Augustas Pečiukevičius – 10, Jokūbas Gintvainis - 8 taškus.

Nugalėtojams Ernestas Kalve surinko 26 taškus.

Sunki „Techaso“ pergalė Latvijoje

Kitose B grupės rungtynėse Panevėžio „Techasas“ išvykoje 84:80 (25:19, 22:17, 16:28, 21:16) laimėjo prieš Rygos „BA Turiba“ komandą ir iškovojo šeštą pergalę. Latvijos sostinės krepšininkams tai buvo ketvirtas pralaimėjimas čempionate.

„BA Turiba“: Kristapas Mednis 20, Mikusas Sokolovas 17, Janis Dilevka 15 taškų.

„Techasas“: Julius Žurna 22, Osvaldas Matulionis 19, Šarūnas Kulevičius 12, Giedrius Staniulis 11 taškų (11 atk. kam.), Ernestas Ežerskis 8, Edgaras Stanionis 5, Mindaugas Kalvelis 4, Darius Tarvydas 3 taškai.

B grupės turnyro lentelė:


1.Techasas76113
2.Valmiera75212
3.Sakalai64210
4.Turiba6248
5.TTU5146
6.Rapla BS5055

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją