Uteniškiai per penkerias sužaistas rungtynes iškovojo keturias pergales ir šiuo metu rikiuojasi antroje vietoje. Tuo tarpu „Tarvas“ sąskaitoje – trys pergalės bei du pralaimėjimai.

Iškovoję pergalę, uteniškiai aplenktų Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir užimtų pirmą vietą grupėje. Vis dėlto, lietuvių pralaimėjimas padėtį grupėje kiek komplikuotų – tokiu atveju trys komandos turėtų po lygiai pergalių ir ekipų išsidėstymą nulemtų bendras įmestų-praleistų taškų santykis.

Net ir nusileidę estams septynių taškų arba mažesniu skirtumu, „Juventus“ krepšininkai tęstų kovas BBL dėl geresnio santykio. Tuomet pirmi rikiuotųsi pasvaliečiai.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje su „Tarvas“ uteniškiai namuose triumfavo po atkaklios kovos rezultatu 88:79, tik paskutinėmis minutėmis aplenkę savo varžovus. Net šeši „Juventus“ žaidėjai pelnė dviženklį skaičių taškų ir nustelbė įspūdingai žaidusių „Tarvas“ amerikiečių pasirodymus. Anthonis Stewartas pelnė 26 taškus bei atkovojo 13 kamuolių, o jo tautietis Brandis Raley-Rossas prisidėjo 24 taškais, 9 atkovotais kamuoliais bei 6 rezultatyviais perdavimais. Estų lyderiai kartu surinku net 76 naudingumo balus.

Net ir pralaimėję dvejas rungtynes iš eilės, estai ginklų iš anksto sudėti tikrai nesiruošia. Puikiai šį sezoną rungtyniaujantis Reimo Tammas prasčiausias rungtynes sužaidė būtent prieš „Juventus“, tad motyvacijos reabilituotis jam tikrai netrūks. Estas šį sezoną vidutiniškai pelno po 17,6 taško, atkovoja po 5,5 kamuolio bei atlieka 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Vienas svarbiausių uteniškių ginklų bus Nerijaus Varnelio žaidimas. Aukštaūgis TOP-16 etape demonstruoja puikią formą, rinkdamas po 16,2 taško bei atkovodamas po 6,4 kamuolio, o pirmajame susitikime su estais pelnė 16 taškų ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Rungtynes galėsite stebėti 17 val. tiesiogiai DELFI.ee puslapyje.

„Sakalai“ sieks padėti „Šiauliams“ ir sezoną ketina baigti pergale prieš „Valmiera“ ekipą

Vilniaus „Sakalai“ sieks sezoną BBL baigti aukšta nata ir tuo pačiu pagelbėti „Šiaulių“ ekipai. Vilniečiai mes iššūkį „Valmiera“ (Latvija) krepšininkams, kuriems pergalė atvertų vartus į finalo aštuntuką.

„Sakalai“ F grupėje dar nėra iškovoję pergalės ir rikiuojasi paskutiniai. Latviai žengia treti, per penkerias rungtynes iškovoję tris pergales.

„Sakalams“ pergalė nepadėtų pakilti iš grupės dugno, o Valmieros atstovams tai būtų bilietas pratęsti kovas dėl titulo. Paskutiniame ekipų susitikime pergalę Valmieros krepšininkai iškovojo tik po atkaklios kovos, penkių taškų skirtumu. Vis dėlto, „Sakalų“ komandai jau nebeatstovauja Justas Sinica, tąkart pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 13 kamuolių.

Po puikaus pasirodymo prieš „Šiaulius“, naudingiausiu vilniečių žaidėju TOP-16 etape tapęs Aivaras Kiaušas bus itin svarbus ginklas kovojant su latviais. Vilnietis žaidžia labai banguotai, tačiau renka po 10,6 taško ir po 14,4 naudingumo balo.

Valmieros komandoje vedlys aiškus – sausio mėnesio naudingiausias žaidėjas Janis Beržinis per ketverias paskutines rungtynes renka po 18,5 taškų, atkovoja po 7,3 kamuolio ir iš viso renka po 24,8 naudingumo balus.

Rungtynes galima stebėti nuo 18 val. tiesiogiai per SportoTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)