TITULO LINK. Pusė komandų, patekusių į atkrentamąsias varžybas, jau pasitraukė iš kovos dėl čempionų titulo, tad liko vos aštuonios komandos. BBL vis dar kovoja keturi klubai iš Lietuvos, dvi Latvijos komandos bei po ekipą iš Estijos ir Suomijos.

STEBUKLINGAS IŠSIGELBĖJIMAS. Utenos „Juventus“ po pirmos aštuntfinalio kovos buvo atsidūręs ties bedugnės riba, kuomet „Barons/LDz“ iškovojo pergalę 24 taškų skirtumu. Vis dėlto lietuvaičiai susiėmė ir namuose šventė įspūdingą pergalę 26 taškų skirtumu.

TRIGUBAS DUBLIS. Antrą šio sezono trigubą dublį pasiekė 41 metų Damonas Williamsas. Aukštaūgis surinko 11 taškų, sugriebė 15 kamuolių bei atliko 13 rezultatyvių perdavimų. Jo pasiektas rezultatyvių perdavimų rekordas buvo pagerintas jau po pusvalandžio.

REKORDAS. D. Williamso rekordą pagerino Nikolaos Gkikas, atlikęs 14 rezultatyvių perdavimų. Graikas taip pat įmetė 10 taškų bei atkovojo 6 kamuolius.

REKORDAS II.Kalev/Cramo“ centras Frankas Elegaras dar kartą pademonstravo, jog yra tikras monstras po krepšiais – pirmosiose rungtynėse su „Lietkabeliu“ amerikietis atkovojo 20 kamuolių ir taip pasiekė naują lygos rezultatą.

REKORDAS III. Prie rekordus pasiekusios trijulės prisijungė ir Rokas Giedraitis, pakartojęs sezono perimtų kamuolių rekordą. 22 metų puolėjas rungtynėse su „Parnu“ perėmė net 6 kamuolius.

„Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Evaldas Kairys šį etapą tapo naudingiausiu žaidėju. Jis atvedė savo atstovaujamą ekipą į dvi pergales prieš „Tarvas“ komandą. Centras vidutiniškai pelnė po 18 taškų, atkovojo po 8 kamuolius ir blokavo po du varžovų metimus.

Nors jo atstovaujama ekipa į kitą etapo nepateko, Frankas Elegaras taip pat vertas paminėjimo. Aukštaūgis tik prieš mėnesį grįžo į aikštelę, tačiau jau dabar turi milžinišką įtaką komandos žaidimui. Serijoje prieš „Lietkabelį“ Elegaras rinko po 12,5 taško, sugriebdavo po 16 kamuolių ir blokuodavo po 3 varžovų metimus.

Trečias sąraše – Evaldas Žabas. „Lietkabeliui“ atstovaujantis krepšininkas buvo pagrindinis pergalės kalvis lemiamose serijos rungtynėse, kuomet lietuviai panaikino 14 taškų deficitą. E. Žabo rezultatai puikūs – 19,5 taško bei po 5,5 atkovoto kamuolio ir rezultatyvaus perdavimo.

Ketvirtasis penketuke – Rokas Giedraitis. 22 metų „Šiaulių“ puolėjas vidutiniškai rinko po 19 taškų, atkovodavo ir perimdavo atitinkamai po 3 ir 3,5 kamuolio bei atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Penketuką užbaigia „Pyrinto“ atstovas Tyronas Kentas. Amerikietis buvo pagrindinis komandos ginklas kovojant su „Valmiera“ ir vidutiniškai rinko po 15,5 taškų ir atkovojo po 9 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją