Tai bus priešpaskutinės „Žalgirio“ rungtynės Eurolygos sezono pirmajame rate. Šiuo metu Martino Schillerio auklėtiniai su 8 pergalėmis iš 15 galimų turnyro lentelėje užima 8-ąją vietą. Savo ruožtu į Kauną atvykstanti „Bayern“ komanda, treniruojama italo Andrea Trinchieri, su 10 pergalių yra trečioje pozicijoje.

Tiesa, į Lietuvą „Bayern“ atvyks kiek sugadinta nuotaika – sekmadienio vakarą Vokietijos čempionate Miuncheno komanda patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Išvykoje „Bayern“ 95:100 (21:29, 29:26,18:21, 27:24) nusileido Oldenburgo „EWE Baskets“ krepšininkams.

Miuncheno ekipos kailio neišgelbėjo puikus Wade'o Baldwino žaidimas – 24-erių metų amerikietis gynėjas pelnė 25 taškus, pataikydamas 6 iš 8 dvitaškių ir 2 iš 5 tritaškių metimų, jis surinko 25 efektyvumo balus.

17 taškų pridėjo Nenadas Djedovičius, 12 – Paulas Zipseris, po 10 – D.J. Seeley ir Žanas Šiško.

„EWE Baskets“ gretose išsiskyrė 26 taškus surinkęs Rickey Pauldingas, 15 pridėjo Rašidas Mahalbašičius.

Mačo prie „Bayern“ vairo A. Trinchieri neužbaigė. Ketvirtajame kėlinyje, likus žaisti 6 min., jis dėl antros techninės pražangos arbitrų buvo išprašytas iš salės. Po šio epizodo „Bayern“ spurtavo 11:0, tačiau to nepakako pergalei pasiekti.

Po mačo emocingasis italas negailėjo kritikos mačo arbitrams ir pažymėjo, kad žaisdama su jo auklėtiniais kiekviena iš Vokietijos komandų būna pasitempusi.

„Oldenburgo komanda išties demonstravo geresnį žaidimą, o mes stengėmės jiems atsakyti. Jie pataikė sunkius metimus, o mes buvome šiek tiek pavargę. Tačiau visi trys teisėjai? Aš manau, kad tokiame lygyje žmonės turi būti pasirengę suprasti žaidimą ir jį atitinkamai vertinti.

Esu visiškai nusivylęs, kaip teisėjai traktavo fizinį kontaktą keliuose esminiuose rungtynių epizoduose. Norėčiau, kad Pauldingas ar kažkas kitas lemtų rungtynių eigą, o ne teisėjai. Pastariesiems mačo kontrolė išslydo iš rankų. Tiesa, tai nekeičia fakto, kad Oldenburgo komanda puikiai žaidė.

Vis dėlto, tai buvo „savaitės rungtynės“ ir kai viskas yra atitinkamame lygyje – žaidėjai, treneriai, personalas, tai norisi, kad ir teisėjai tokie būtų. Akivaizdu, kad šiuo atveju taip nebuvo“, – priekaištus jiems žėrė A. Trinchieri.

Dabar Vokietijos čempionato turnyro lentelėje po 6 pergales iš 7 galimų turi net 5 komandos – „Bayern”, Liudvigsburgo „MHP Riesen”, Hamburgo „Towers”, Berlyno ALBA ir Kralsheimo „Merlins”. „EWE Baskets”per 7 mačus laimėjo 5 sykius.

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ su „Bayern“ rungtynes pradės kiek ankstesniu laiku nei įprastai. Susitikimo pradžia „Žalgirio“ arenoje – 19 valandą.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)