T. Sedekerskis gimtinę paliko ir „Baskonia“ sistemos nariu tapo dar 2013 metais būdamas 15-os. Iš Nidos kilęs krepšininkas buvo skolinamas įvairių Ispanijos lygų klubams, o pastaraisiais metais spėjo apsivilkti ir Kėdainių „Nevėžio“ bei Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius. Šį sezoną pradėjęs uostamiestyje, puolėjas jį vėl pabaigė Vitorijoje, į kur buvo iškviestas žaisti po karantino pratęstame ACB čempionate.

„Sveikas, čempione“, – pagarbiai su T. Sedekerskiu šią savaitę sveikinosi kiti Lietuvos rinktinės krepšininkai, kuriuos treneris Darius Maskoliūnas sukvietė į treniruočių stovyklą Palangoje. Nors ir nežaidė lemiamuose mačuose, puolėjas su „Barceloną“ finale įveikusia „Baskonia“ tapo pajėgiausio Europos nacionalinio čempionato nugalėtoju.

T. Sedekerskis ir su Berlyno ALBA Vokietijos čempionatą laimėjęs R. Giedraitis buvo paskutinieji šį sezoną rungtyniavę Lietuvos krepšininkai. Jei sutartį su „Baskonia“ šią vasarą pasirašęs 27-erių R. Giedraitis nutarė pailsėti ir į Palangą neatvykti, jo bendraklubiu tapęs 22-ejų T. Sedekerskis dėl rinktinės stovyklos jokių abejonių neturėjo – jaunuoliui netrūksta nei energijos, nei noro.

„Grįžau į Lietuvą iš Ispanijos su geriausiomis nuotaikomis ir labai gerai jaučiuosi būdamas čia su rinktine. Nėra ką slėpti, daug Vitorijoje nežaidžiau, todėl jokio nuvargio nėra. Esu pilnas jėgų ir noro pradėti darbus“, – sakė pirmą kartą karjeroje į nacionalinę komandą pakviestas debiutantas, kuris turėtų išbėgti į aikštelę draugiškuose lietuvių mačuose Estijoje.

„Tai vaikystės svajonė. Kai pradėjau žaisti krepšinį, tapau didžiausiu Lietuvos rinktinės fanu, visos vasaros praleistos prie televizoriaus žiūrint rungtynes, stebint kaip žaidžia Ramūnas Šiškauskas, Linas Kleiza, Šarūnas Jasikevičius. Dabar būti čia yra labai geras jausmas“, – tinklalapiui Krepšinis.lt teigė T. Sedekerskis.

Priešingai nei kitam rinktinės debiutantui Marekui Blaževičiui, ketveriais metais vyresniam T. Sedekerskiui rinktinėje su kitais žaidėjais susipažinti nereikės: „Plius minus su visais yra tekę susidurti ir anksčiau. Su Roku Jokubaičiu, Arnoldu Kulboka ir Laurynu Biručiu žaidėme rinktinėse, o su kitais esame žaidę vieni prieš kitus.“

Prieš Kauno „Žalgirio“ ir kitų Eurolygos bei Ispanijos klubų lietuvius T. Sedekerskis galės žaisti ir kitą sezoną. Puolėjas patvirtino, jog „Baskonia“ ir toliau sieja su juo ateitį bei numato jam vaidmenį pagrindinėje komandoje. Ateinantis sezonas buvusiam Lietuvos jaunimo rinktinių lyderiui gali būti svarbiausias karjeroje.

„Kai šiemet tapau Ispanijos čempionu, pirmiausia pagalvojau, jog norėtųsi laimėti čempionatą ir būnant didesne komandos dalimi, o ne tik sėdint ant suolelio. Toks yra kito sezono planas. Per vasarą turiu kuo geriau pasiruošti ir kitą sezoną užsitarnauti daugiau minučių. Užteks sėdėti ant suolo. Reikia žaisti, esu tam pasiruošęs.

Tą mato ir „Baskonia“ klubas, kuris jau nebenori manęs skolinti, vadovai mato mane komandoje. Taigi, mano ateitis – Vitorijoje, dėl to nėra jokių kalbų“, – patikino Lietuvos rinktinės naujokas.

Daugiau šansų įsitvirtinti Vitorijoje galimai atsiras dėl didžiausios baskų netekties – ilgametis komandos lyderis Tornike Šengelija išvyko į Maskvos CSKA. Tiesa, konkurenciją T. Sedekerskiui sudarys jo pozicijoje rungtyniauti galintis R. Giedraitis. Jei šiam pavyks pateisinti lūkesčius bei žibėti taip pat kaip Berlyne, buvęs Vilniaus „Ryto“ lyderis iš tautiečio gali atimti šansus atsiskleisti.

Pats T. Sedekerskis dėl to nė kiek nesibaimina. „Baskonia“ sistemos senbuvis žada naujokui draugišką konkurenciją, tačiau įspėja, jog bus kovingas ir pasistengs pasinaudoti kiekvienu jo kluptelėjimu.

„Ar Rokas atims iš manęs šansų? O gal aš iš jo atimsiu? (juokiasi). Tik pliusas turėti komandoje lietuvį, visada malonu su kažkuo pabendrauti gimtąja kalba, kažkur kartu su kitu lietuviu išeiti, pabūti, gal kartais pasiguosti.

Tai bus sveika konkurencija, ji turėtų būti draugiška. Abu esame lietuviai, panašios pozicijos žaidėjai. Aišku, jis atvyksta būti pagrindiniu žaidėju, aš esu jaunas žaidėjas ir privalėsiu kąsti jam į koją.

Noriu sunkiai dirbti, eiti žingsnis po žingsnio ir išspausti iš savęs maksimumą. Konkrečių svajonių savo karjeroje neturiu, tiesiog noriu atiduoti visas jėgas ir pamatyti, kur tai mane nuves“, – pokalbio pabaigoje tarė Lietuvos rinktinės kandidatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)