Po apylygės pirmosios rungtynių dalies „Barcelona“ atsiliko 40:41, tačiau vos prasidėjus trečiajam kėliniui šeimininkai išsiveržė į priekį ir pirmavo iki pat finalinės sirenos. Nors galutinio nokautuojančio smūgio varžovams „Barca“ taip ir nesudavė, „Palau Blaugrana“ arenos švieslentė užfiksavo Š. Jasikevičiaus auklėtinių pergalę – 82:77 (19:17, 21:24, 21:15, 21:21).

Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo Rokas Jokubaitis, kuris per 21 min. pelnė 16 taškų (3/6 dvit.,3/4 trit., 1/3 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius 4 kartus suklydo ir surinko 11 efektyvumo balų.

Būtent R. Jokubaitis pačioje ketvirtojo kėlinio pabaigoje realizavo sunkų ir paskutinį rungtynių dvitaškį su varžovo pražanga, taip padidindamas „Barcelonos“ pranašumą iki 5 taškų.

Svečiai dar turėjo vieną atsakomąją ataką, tačiau jų mėginimai sumažinti atsilikimą buvo nesėkmingi.

„Mums reikėjo šios pergalės. Visi labai patenkinti ir žiūrime į priekį. Visos rungtynės Eurolygoje sunkios, dabar buvo nelengvas ruožas, tačiau šitas laimėjimas mums labai svarbus“, – po mačo teigė reporterio kalbintas lietuvis.

Trečiajame rungtynių kėlinyje „Anadolu Efes“ liko be vyriausiojo trenerio. Dėl savo emocingos reakcijos antrą techninę pražangą užsidirbęs E. Atamanas buvo priverstas palikti aikštę, tačiau tai jis padarė labai nenoriai.

Turkas kurį laiką dar ginčijosi su arbitrais, o galų gale iš „Palau Blaugrana“ salės buvo išlydėtas vieno iš savo klubo darbuotojų – prieš išeidamas į rūbinę jis aktyviai kumščiavo orą žiūrėdamas į tribūnas, rodė į save ir kažką rėkė.


Pažymėtina, kad šį sezoną E. Atamanas iš aikštės vejamas jau trečią kartą ir antrą sykį per rungtynes su „Barcelona“. Toks pat likimas jį ištiko ir pirmojo rato susitikime Stambule, kurį 95:93 taip pat laimėjo Š. Jasikevičiaus kariauna. Tąsyk lemiamas metimas taip pat priklausė R. Jokubaičiui.


Pažymėtina, kad iš aikštės E. Atamanas buvo išvarytas ir 2020-ųjų sausio 10-osios rungtynėse Barselonoje, tačiau tuomet Katalonijos ekipos dar netreniravo Š. Jasikevičius.

Na o šį kartą antras pagal rezultatyvumą tarp šeimininkų buvo Nikola Mirotičius, kuris pelnė 15 taškų. Sertačas Šanli pridėjo 13, o Cory Higginsas – 9 taškus.

„Anadolu Efes“ ekipai 18 taškų surinko Vasilije Micičius (12/15 baudų), 17 pridėjo Shane'as Larkinas, o po 12 – Krunoslavas Simonas ir Bryantas Dunstonas.

Šeimininkų pergalę šį kartą nulėmė kur kas geresnis pataikymas iš žaidimo. Palyginimui, jei „Barcelona“ realizavo 10/20 tritaškių, svečiai pataikė vos 5/26 tolimų metimų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)