Kauno „Žalgiris“ (3/4) penktadienį vakare namuose priėmė vieną Eurolygos lyderių „Barceloną“ (6/1) bei jai nusileido 86:93 (20:23, 20:24, 21:19, 25:27).

Prieš savaitę pėdą susižeidęs, bet mūšiui su svečiais iš Katalonijos pasiruošęs Marius Grigonis buvo vienas rezultatyviausių, per 26 min. pelnė 14 taškų.

Žalgiriečiams pavyko sustabdyti varžovų gretose nuo šio sezono žaidžiantį buvusį komandos draugą Brandoną Daviesą, per 21 min. pelniusį tik 4 taškus.

Bet katalonų klube atsirado, kam griežti pirmaisiais smuikais.

To nekomentuosiu. Jei norite kažkokių pasiteisinimų iš manęs, tai jų niekada nebus.
Marius Grigonis

Cory Higginsas ir Nikola Mirotičius kartu sudėjus surinko net 51 tašką (atitinkamai 27 ir 24). Amerikietis apskritai prabilo pačiu neparankiausiu kauniečiams metu, po ilgosios pertraukos, kai po Zacho LeDay dvitaškio buvo pavykę persverti rezultatą (51:50).

Iniciatyvos ėmęsis gynėjas per antrą mačo pusę pelnė net 24 taškus iš savo surinktų 27. Tikslą pasiekė ir visi 5 jo mesti tritaškiai. Iš viso C. Higginsas surinko 33 efektyvumo balus.

Savo ruožtu, iš NBA į Europą šio tarpsezonio metu grįžęs Mirotičius daugiau nei pusę savo pelnytų taškų (13 iš 24) surinko jau pirmajame rungtynių kėlinuke.

– Jūsų manymu, Cory Higginsas ir nulėmė mačo baigtį?,po mačo rūbinėje žurnalistų buvo paklaustas M. Grigonis.

– Pelnė 27 taškus. Žmonės už tai ir gauna milijonus. Mūsų darbas – norėti to kontrakto ir bandyti jį pristabdyti. Antras rungtynes to padaryti mums nepavyko.

– C. Higginsas su N. Mirotičiumi pelnė daugiau nei 50 taškų, tai jų talento nuopelnas ar gynybos klaidos?

– Buvo ir gynybos klaidų, visada jų būna. Po jų jie tampa „karšti“ ir sustabdyti užduotis tampa ypač sudėtinga. Sunku iš tiesų, labai erzina pralaimėjimai.

– „Barcelona“ Kaune pelnė net 93 taškus, kodėl gynyboje nepavyko apsiginti?

– Manėme, kad eisime iš priekio, dvigubinsime, buvo, kad vėlavo paskutinis žmogus į pagalbą. Nežinau, turbūt ir treneris sakys, gaila namie pirmavus, žiauriai gaila...

– Šiame sezone daug kalbama apie „Barcos“ žvaigždyną, kokį įspūdį jums jis paliko?

– Dvi žvaigždės ir nusprendė visas rungtynes. Matėte, vienas ar du žaidėjai gali nulemti visą komandos puolimą.

– Jūs pats žaidėte po smulkios traumos, dar ketvirtadienį nebuvo aišku, ar galėsite žaisti, kada paaiškėjo, ar galėsite rungtyniauti?

– Nekalbėsiu apie kažkokius skausmus ar traumas, jei žaidžiau, vadinasi galėjau. To nekomentuosiu. Jei norite pasiteisinimų iš manęs kažkokių, tai jų niekada nebus.

– Pirmą kartą žaidėte prieš Brandoną Daviesą, koks jausmas?

– Aišku, galėtų už mus žaisti. Smagu, kad jam sekasi, buvo geras komandos draugas. Kokie jausmai? Na, nebuvo to, kad norėtųsi jam perduoti kamuolį.

– Žaidėte su trimis pajėgiausiomis Eurolygos komandomis, galima sakyti, kad „Barcelona“ pajėgiausia?

– O kokios pagal jus dar kitos dvi stipriausios? „Fenerbahče“ ir „Real“? Šitoje sezono stadijoje dar sunku pasakyti. Be to, žaidėme prieš keturis grandus, dar Milanas juk, kuris pirmauja Eurolygoje.
Tiek mūsų, tiek kitų forma dar nėra optimali, aiškiau bus įpusėjus sezonui.

– Kas lėmė tą „Barcelonos“ lemiamą spurtą trečio kėlinio gale ir ketvirto pradžioje?

– Atėjo C. Higginsas ir primetė. Yra daug įvairių smulkių detalių, kurias man sunku paaiškinti. Kaip sakoma, į „veidą“ sumetė tų tritaškių. Turėjome vietomis bauduoti. Reikėjo iš arčiau jį ginti ir priversti veržtis krepšio link.

– Kodėl „Barcelonai“ pavyko tiek daug kamuolių atkovoti puolime pirmoje pusėje ir turėti tiek papildomų šansų? Kas pasikeitė po pertraukos?

– Ėmėme žaisti kiečiau, gal kiek pakeitėme gynybą. Bet nežinau, daug dalykų darėme blogai, nors buvo ir gerų epizodų.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)