Eurolygos reguliarųjį sezoną užtikrintai laimėjusi „Barcelona“ finalo ketverto pusfinalyje neatsilaikė prieš Madrido „Real“ krepšininkus. Ir nors vėliau katalonai kiek reabilitavosi rungtynėse dėl bronzos palauždami Pirėjo „Olympiakos“, galutinis rezultatas – trečioji vieta – tikrai ne tai, ko iš Šaro auklėtinių tikėjosi Barselonos klubas.

„Reikia padėkoti Nikola Mirotičiui, kuris pusfinalyje sužaidė nuostabias rungtynes (26 taškai, 39 naudingumo balai, – red. past.), tačiau to mums neužteko. Labai apmaudu, kad nepavyko laimėti. Ir akivaizdu, kad esame nusivylę, nes tikrai ne viskas susiklostė taip, kaip tikėjomės“, – pažymėjo 59-erių „Barcelonos“ prezidentas.

„Taip, nukeliavome iki finalo, įveikėme „Olympiakos“, bet tikslas buvo kitoks. Dabar reikia pasižiūrėti, kaip seksis Ispanijos čempionato atkrintamosiose. Žaidėjai čia privalo įrodyti, kad turėjo pakankamai meistriškumo laimėti ir Eurolygą, nors to padaryti ir nepavyko. Galutinai rezultatus galėsiu vertinti jau sezonui pasibaigus“, – pridūrė J. Laporta.

Nors J. Laporta jau kurį laiką užsimena apie galima krepšinio sekcijos biudžeto mažinimą, kol kas apie galimus sprendimus jis kalba atsargiai.

„Su Mirotičiumi anksčiau jau esame kalbėję apie galimą atlyginimo susimažinimą. Faktas, kad krepšinis yra antra pagal svarbą sporto šaka mūsų klube. Ir finansuodami ją mes norime rezultatų. Taip, gerai yra patekti į finalo ketvertą, tačiau siekėme kito rezultato. Dabar turime pasitikėti žaidėjais ir tikėtis, kad jie laimės Ispanijos čempionatą“, – tikino klubo vadovas.

Joanas Laporta

Primename, kad Š. Jasikevičius „Barcelonos“ komandą treniruoja antrą sezoną. Pirmą sezoną prie Katalonijos ekipos vairo Šarui pavyko laimėti Ispanijos taurę ir šalies čempionatą, tačiau Eurolygos finale buvo nusileista Stambulo „Anadolu Efes“.

Šiemet „Barca“ ir vėl laimėjo Ispanijos taurę, tačiau Eurolygoje liko trečia, o Ispanijos čempionato atkrintamąsias varžybas penktadienio vakarą pradės ketvirtfinalio serija su Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją